Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 04.06.2018. 16:30

Budite spremni i na pojavu grada

Posvuda su moguće svakodnevne padavine u vidu kiše i pljuskova praćenih grmljavinskim nevremenom, lokalno i gradom.

Foto: Pixabay/SturmjaegerTobi
  • 802
  • 49
  • 0

Hirovito vrijeme u maju nastavilo se i u junu. Svakodnevne padavine, grad koji uništava poljoprivredne kulture postali su gotovo svakodnevica. I ove je sedmice u Bosni i Hercegovini izgledno nestabilno vrijeme uz visoke temperature. Posvuda su moguće svakodnevne padavine u vidu kiše i pljuskova praćenih grmljavinskim nevremenom, lokalno i gradom, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. 

Maksimalne dnevne temperaturne vrijednosti u unutrašnjosti će dostizati od 17 do 22 °C, u Hercegovini, na sjeveru zemlje i u Krajini od 20 do 27. U dane vikenda uslijedit će djelimična stabilizacija vremenskih prilika, uz duže sunčane intervale i porast temperatura koje u Posavini i na krajnjem jugu mogu dostići iznad 30 °C. Pri tome se ne može u potpunosti isključiti mogućnost kratkotrajnih, lokalnih nepogoda. Ovakve vremenske prilike pogodovat će razvoju biljnih bolesti i povremeno će ometati provođenje radova na otvorenom.

U utorak sunačno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine poslije podne i u večernjim satima. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stupnja.

Nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se i u srijedu. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

U četvrtak malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne, uz nešto više oblaka na istoku i sjeveroistoku može pasti i malo kiše. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32 stupnja.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Grad Pljuskovi Grmljavina Biljne bolesti


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.