Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 04.12.2018. 11:00

Blagi pad temperatura i pogoršanje tek za vikend

Očekujte dnevne temperature od 10 do 14°C i povremene padavine. U centralnoj i istočnoj Bosni, kao i na visoravnima, moguća je pojava kratkotrajnih, jutarnjih, ne suviše jakih mrazeva.

Foto: Marijana Simanić
  • 87
  • 7
  • 0

Većim dijelom naredne sedmice, u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilnije vrijeme, uz mogućnost povremenih padavina, slabijeg intenziteta. Temperaturni režim djelimično će se izmijeniti i bit će toplije. Minimalne vrijednosti dostizat će od 0 do 2 °C u unutrašnjosti zemlje, u Hercegovini i na sjeveru od 4 do 6 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U centralnoj i istočnoj Bosni, kao i na visoravnima, moguća je pojava kratkotrajnih, jutarnjih, ne suviše jakih mrazeva. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 6 i 10 °C, na jugu 12 do 14 °C. Za vikend će uslijediti blagi pad temperatura i pogoršanje, pretežno uz kišu u nižim područjima, na planinama susnježica i snijeg. U narednom periodu prevladavat će povoljni uslovi za rast i razvoj ozimina.

U srijedu u većem dijelu naše zemlje očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 15 °C.

U četvrtak jutro pretežno sunčano, po kotlinama Bosne sa maglom. Tokom dana naoblačenje sa zapada. Poslije podne slaba kiša se očekuje u Krajini, zapadnoj, jugozapadnoj, djelimično centralnoj Bosni i u Hercegovini. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U Bosni u petak ujutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni u višim područjima očekuje se susnjažica i snijeg. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 7 do 13, a dnevne od 8 do 12, na jugu od 10 do 15 °C.
 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Padavine Mraz Snijeg Susnježica Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.