Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hortikulturno uređenje
  • 28.05.2018. 16:30

Za najljepši ulaz u stambenu zgradu nagrada od 500 KM

Za najuređeniji ulaz u stambenu zgradu, dvorište i balkon Općina Novi Grad Srajevo je osigurala novčane nagrade i to u kategoriji najljepšeg ulaza u stambenu zgradu, za prvo mjesto 500 KM, drugo 400 KM i treće 300 KM.

Foto: Pixabay/Lindasay
  • 227
  • 16
  • 0

Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je Javni poziv za izbor hortikulturno najuređenijeg balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu, s ciljem očuvanja životne sredine, podsticaja hortikulturnog uređenja životnog prostora i stvaranja ambijenta ugodnog za življenje njenih stanovnika.

Za najuređeniji ulaz u stambenu zgradu, dvorište i balkon Općina je osigurala novčane nagrade i to u kategoriji najljepšeg ulaza u stambenu zgradu, za prvo mjesto 500 KM, drugo 400 KM i treće 300 KM.

Vlasnik najuređenijeg dvorišta bit će nagrađen sa 400 KM, dok će druga nagrada iznositi 300 KM, a treća 200 KM. Za najljepši balkon prva nagrada iznosi 300 KM, druga 200 KM, a treća 100 KM.

U toku 2017. godine Općina Novi Grad Sarajevo je u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu organizirala edukaciju o hortikulturnom uređenju balkona, dvorišta i ulaza u stambene zgrade u cilju podsticaja građano da hortikulturno uređuju zelene površine. 

Na javni poziv mogu se prijaviti građani koji imaju hortikulturno uređene balkone ili dvorišta i predstavnici etažnih vlasnika ulaza u stambenu zgradu. Prijavni obrasci mogu se preuzeti na web stranici i info pultu Općine, a dodatne informacije mogu se dobiti putem telefonskog broja 033 291-253 ili email poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba.


Tagovi

Općina Novi Grad Sarajevo Najljepši balkon Nagrada Hortikulturno uređenje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]