Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veganska koža
  • 18.08.2016. 15:00

Talijani izumili vegansku kožu od - gljiva!

MuSkin je neobična koža proizvedena od gljiva (a nijedna životinja pritom nije stradala).

  • 153
  • 7
  • 0

MuSkin je neobična koža proizvedena od gljiva (a nijedna životinja pritom nije stradala). Ideja je to talijanskih proizvođača tkanina. Koža je od 100% biorazgradivog tekstila, a izrađena je u tvornici GradoZero Espace.

Tkanina je proizvedena ekstrakcijom iz kineskih gljiva te prolazi prirodni proces bojenja koji je u potpunosti prirodan i bez kemikalija.

Tvornica je za ovu kožu pronašla više namjena. Koristi se za proizvodnju torbica, narukvica za satove, cipela, šešira i lampi. Tvrtka GradoZero Espace opisuje materijal kao sličan antilopu, samo što je puno mekši, prozračniji i lakše prati oblik tijela.

Materijal također na prirodnoj bazi štiti od bakterija, ima velik kapacitet apsorbiranja i otpuštanja vlage. MuSkin's slijedi principe održivosti kroz modu i tako ne šteti životinjama koje su žrtva industrije kože. Izrađuju i kožu od kombuche i ananasa.


Izvori

Eurofresh


Tagovi

Gljive Veganska koža GradoZero Espace


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97