Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj lješnjaka
  • 07.08.2015. 17:30

Prvi bihaćki lješnjaci!

U ovome je kraju to prva plantaža lješnjaka, a Alija napominje kako se uvijek želio baviti "nečime što drugi nemaju".

Foto: Dnevni avaz
  • 216
  • 9
  • 0

U Velhovu kraj Bihaća nalazi se plantaža lješnjaka Alije Mešičića. Uzgojem lješnjaka ovaj se Bihaćanin bavi iz hobija. Sada se može pohvaliti kako uvijek nešto što se radi iz ljubavi s lakoćom pretvori u biznis.

U ovome je kraju to prva plantaža lješnjaka, piše Dnevni avaz, a Alija napominje kako se uvijek želio baviti "nečime što drugi nemaju".

Hobi pretvorio u biznis

"Koliko je isplativo, tek ćemo vidjeti, jer ga uzgajam šest godina i tek sada bi trebali biti prvi plodovi", pojašnjava Mešičić. U voćnjaku se nalaze sorte istarski dugi lješnjak, crveni rimski te nekoliko domaćih. Sadnice uzgaja sam i svima poručuje da uzgoj lješnjaka ne zahtjeva mnogo vremena. Njemu je i dalje ovo samo dopunska djelatnost, ljubav, ali i dopuna kućnog budžeta.

Uzgoj lješnjaka započeo je na 1,5 duluma u Velhovu, gdje je podigao prvu plantažu. Drugu je pak podigao prije tri godine, a ona je nešto veća i prostire se na površini od 7,5 duluma. Sada je Alija itekako ponosan na svoje lješnjake, koji se nalaze na ukupno 9 duluma površina.

Drugi je nasad, napominje Mešičić, sam uzgojio, a sadnice je moguće nabaviti u poljoprivrednim ljekarnama. Za plasman lješnjaka ovoga bosanskohercegovačkog poduzetnika zainteresirani su već neki investitori pa s nestrpljenjem očekuje nastavak suradnje.

Foto: Dnevni avaz


Tagovi

Alija Mešičić Uzgoj lješnjaka Plantaža lješnjaka Sadnice lješnjaka Bihać Velhovo


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...