Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Djed Vide
  • 24.02.2023. 12:00

Najstariji influenser sa sela: Zbog "fejsa" mu pobjegle kokoške

Vidomir Vide Kojadinović sa Mokre Gore u svojoj 70-oj godini ima svoj Facebook profil, zavidan broj pratilaca i mnogo priča i objava koje opisuju njegov svakodnevni život. Dio dogodovština objavljuje i na Youtube kanalu.

Foto: Facebook/Vidomir Kojadinović
  • 105
  • 6
  • 0

Moderne tehnologije i društvene mreže pokorile su svijet, a mahom ih koriste mlađe generacije. Međutim, da ni oni malo stariji ne bježe od svih benefita novog doba najbolje dokazuje Vidomir Vide Kojadinović sa Mokre Gore, koji je u svojim sedamdesetim prvi put otvorio svoj nalog i za kratko vrijeme postao omiljen. Njegove dogodovštine prate mnogi, pa ga nazivaju još i najstarijim influenserom u Srbiji, piše RINA.

"Dugo sam radio sa ljudima kao trgovac. Kad sam otišao u penziju kupio sam ovce i koze, htio malo da se odmorim od ljudi. Ali, unuk mi jednog dana donese mobilni telefon i kaže uvijek si djede bio moderan, moraš i sad. Oni meni dadoše i pokazaše, a napravili su mi i Facebook. Ja četiri dana ništa nisam jeo, ni spavao, sve sam pokušavao da naučim kako funkcioniše, imao sam onu ikonicu "zatvori sve", pa me je to nekoliko puta spasilo", kaže Vide za ovu agenciju uz napomenu da je njegova supruga već zvala djecu i rekla da samo "bulji u telefon".

Unuk mu kaže: "Djede, uvijek si bio moderan"

"Nakon četiri dana pogodim ja onu priču da okačim na Facebook i tako je sve počelo."

Kokoške pobjegulje

Tada se pred Vidom otvorila neka druga dimenzija, sve je kupio snimkom na kom čuva ovce da mu ne pobjegnu. Od tada na dnevnom nivou mu je stizalo na stotine zahtjeva za prijateljstvo, učlanio se u mnoge grupe i malo po malo, postao jedan od najpopulurnijih članova ove zajednice u svom kraju. 

Nerijetko u svojim videima opisuje svoje selo i uputi po koju izreku

"Jedno jutro ja odem da nahranim kokoške, kad vidim da sam uveče zaboravio da ih zatvorim. Sve su pobjegle, samo peruške su mi od njih ostale. Pomislim tada, pa Vidomire šta ti to treba u 70-oj godini da ti zbog fejsa pobjegnu kokoši? Ja ti to napišem na jednoj mojoj mokrogorskoj grupi, kad vidiš omladinu poslije dva dana nosi kokoške", prepričava ovaj "influenser" koji je imao osam, a dobio 21 kokošku

U jednoj od mnogobrojnih grupa u kojima je Kojadinović član redovno "kači" svoje objave od stada svojih ovaca na ispaši, zavičaja Mokre Gore pod snijegom, dočekivanje unuke, lutanja po obližnjim šumama...I ne samo to, otišao je korak dalje pa je napravio i svoj YouTube kanal na kojima objavljuje razne dogodovštine.

 


Tagovi

Vide Kojadinović


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...