Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kućni ljubimci
  • 30.03.2019. 14:00

Mijenja se pasoš za kućne ljubimce?

Prvi put se navode obaveze koje treba provesti vlasnik koji poklanja ili prodaje životinju u vezi sa odjavom životinje u sistemu identifikacije.

Foto: Pixabay/Katrina_S
  • 111
  • 14
  • 0

Vijeće ministara BiH donijelo je na prošloj sjednici Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o identifikaciji i vođenju evidencije pasa, mačaka i pitomih vretica u Bosni i Hercegovini, koji je pripremio Ured za veterinarstvo BiH.

Odredbama ovog pravilnika detaljnije se uređuju pitanja izdavanja pasoša za kućne ljubimce i dodjele raspona jedinstvenog koda mikročipova za identifikaciju kućnih ljubimaca te se propisuje izgled ovog pasoša, kao i zahtjeva za njegovo izdavanje.

Također se prvi put navode obaveze koje treba provesti vlasnik koji poklanja ili prodaje životinju u vezi sa odjavom životinje u sistemu identifikacije.

Sredstva za nabavku pasoša osigurana su u budžetu institucija BiH, a Ured za veterinarstvo će pasoše za kućne ljubimce izdavati veterinarskim organizacijama. Cijena pasoša je 5,00 KM, i u rangu je cijena ovih isprava u susjednim zemljama.


Tagovi

Kućni ljubimci Pasoš Vijeće ministara BiH Ured za veterinarstvo Cijena


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]