Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zamrznute vode
  • 31.01.2017. 12:00

Lovci i ornitolozi nahranili ptice močvarice

Ptice močvarice ostale su bez hrane zbog zaleđene vodene površine. No onda su im u pomoć priskočili članovi Lovačkog društva "Galeb" i članovi Ornitološke udruge "Čaplja" iz Čapljine.

  • 411
  • 44
  • 0

Čapljinski lovci, članovi Lovačkog društva "Galeb" i članovi Ornitološke udruge "Čaplja", priskočili su u pomoć pticama močvaricama koje su zbog zaleđene vodene površine ostale bez hrane. Kako je ovo ne baš uobičajen siječanj za Hercegovinu, desetak dana je u potpunosti bio zamrznut tok rijeke Bregave, oko 90% Svitavskog jezara, pa veliki dio jezera u tzv. Gornjem blatu - Škrka, Jelen, Drijen...

Ogromna jata ptica močvarica u prvom redu sa Svitavskog jezera oko 20.000 jedinki, krenula su u potragu za hranom, na obližnje nezaleđene rijeke u prvom redu Neretvu, nezaleđena jezera ili njihove dijelove, te najviše na ušće Neretve u Jadransko more, piše radio-capljina.

Postavljene su hranilice, prije svega za patke, na nezaleđenoj rijeci Krupi, koja od Hutovog blata vodi u Neretvu, pa močvari Stremen u Gabeoskom polju itd.

Izvor i foto: Radio Čapljina


Tagovi

Čapljina Ptice Močvarice Zamrznuta voda Lovci Ornitolozi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]