Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svijet zabave
  • 21.11.2022. 18:00

Liga šampiona: Utrke svinja prava senzacija i na internetu

Utrke svinja su sport u kome se mlade svinje utrkuju u ograđenom prostoru. Najčešće se koriste za zabavu ili u dobrotvorne svrhe

Foto: Facebook/League of Pigs
  • 65
  • 4
  • 0

Svinje važe za veoma inteligentne i društvene životinje. U mogućnosti su hvatati verbalne i neverbalne znakove ljudi i mogu da osjećaju emocije poput čovjeka. Veoma su razigrane i radoznale.

A znaju se i utrkivati!

Utrke svinja su sport u kome se mlade svinje utrkuju u ograđenom prostoru. Najčešće se koriste za zabavu ili u dobrotvorne svrhe i ne uključuju klađenje kao što je to riječ kod utrka konja ili pasa. Smatra se da su nastale 1927. godine kao rezultat svađe između dva farmera u gradu Macarthur, u australskoj državi Viktorija. Osim ondje, održavaju se u SAD-u, Velikoj Britaniji te Irskoj na raznim sajmovima ili farmama.

Imaju one i svoju Ligu šampiona. Do sada je održano sedam sezona, a svaka se sastoji od 27 trka plus finale. Uskoro počinje nova sezona.

Ginger Hamilton, Bear Trotsky, Piggy Smalls, Pepper Sanchez i Hoshi Oinku su mladi nerasti koji učestvuju u ovoj pravoj internet senzaciji. Tome je doprinijelo i jedinstveno komentarisanje kao da se radi o utrci Formule 1.

Kako to izgleda, pogledajte u videu: 

 


Tagovi

Svinje Trke svinja Trke životinja Liga šampiona Pametne svinje


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.