Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor Lamborghini
  • 28.05.2020. 18:00

Jeremy Clarkson kupio Lamborghini traktor - još uvijek otkriva njegove funkcije

Na kontrolnoj tabli izbrojio sam 164 dugmića, a da stvar bude bolja, tek sam nedavno otkrio da ima još 24 u naslonu za ruku, izjavio je Clarkson.

Foto: Depositphotos/deymosd (ilustracija)
  • 242
  • 27
  • 0

Jedan od najpoznatijih ljubitelja, ali i kritičara automobila čija je emisija Top Gear i The Grand Tour emitovana i poznata širom svijeta, kupio je najnoviji Lamborghini, ali ne automobil nego traktor. 

Riječ je naravno o Jeremy Clarksonu koji je kao dijete, kako kaže, odrastao na farmi i zaljubio se u poljoprivredu. Malo ko je do sada znao da je još 2008. godine kupio veliko imanje u Oxfordshireu u Engleskoj koje je pretvorio u farmu pa se tako u slobodno vrijeme bavi i poljoprivredom. 

Mogu li električni traktori nadjačati dizelaše?

Iako i sam priznaje da nema baš puno vremena zbog užurbanog života boraviti u polju, pandemija mu je pružila priliku da se ipak posveti ovom hobiju. Osim toga, odmah je odlučio napraviti i novu dokumentarnu seriju pod nazivom I Bought the Farm (Kupio sam farmu). 

Još uvijek otkriva funkcije traktora

Vjerovatno je mnogima poznato kako je Ferruccio Lamborghini prvo posjedovao fabriku traktora, a tek onda automobila. Iako je sam brend prodat 1970-tih, još uvijek se proizvode traktori s brendom Lamborghini, a Clarkson ističe da su oni u svojoj klasi ono što je Aventador među normalnim automobilima. 

"Rečeno mi je da ovaj Lamborghini ima 48 brzina za naprijed i nazad. Srećom, postoje samo dvije papučice za kočnicu i dvije za gas. Na kontrolnoj tabli izbrojio sam 164 dugmića, a da stvar bude bolja, tek sam nedavno otkrio da ima još 24 u naslonu za ruku. Nijedan od njih nije označen i još uvijek otkrivam šta koji radi“, izjavio je Clarkson za The Sunday Times

Rolls-Royce u nikad slađoj proizvodnji, ali ne automobila

Takođe je priznao da ni jedan posao do sada nije završio bez nekog incidenta. Jeremy je uspio s njim udariti u vrata garaže, u prikolicu, banderu pa čak i u drugi traktor, a istakao je kako se do sada nikad prije nije toliko uplašio dok je vozio nešto kao ovo, a pri brzini od samo 40 km/h. 

S obzirom na to da se situacija s Covidom sve više smiruje i da će Clarkson ponovo dobivati testne automobile i snimati svoju emisiju, pitanje je hoće li njegov hobi opstati. No ovaj poznati ekscentrični voditelj i automobilistički novinar je blizu penzije pa ne bi bilo ni čudno da je ovo samo početak njegove nove karijere. 


Tagovi

Jeremy Clarkson Traktor Lamborghini Poljoprivreda Automobili


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁