• HomeBiogas
  • 28.10.2018. 16:30

HomeBiogas 2.0 pretvara otpad od hrane u plin za 3 sata besplatnog kuhanja dnevno

HomeBiogas 2.0 uređaj pomaže ublažavanju klimatskih promjena te smanjuje emisije ugljika za 6 tona godišnje! A osim toga, svaki reciklirani kilogram otpada stvori oko 200 litara bioplina, što je dovoljno za oko sat vremena kuhanja. Kakva mu je cijena?

Foto: Youtube/screenshot
  • 128
  • 23
  • 0

Znate li da se samo u svijetu godišnje baci 1,3 milijardi tona hrane? Zbog iskorištenja tog otpada i smanjenja klimatskih promjena, osmišljen je HomeBiogas 2.0 - jednostavan uređaj koji koristi bakterije koje se prirodno pojavljuju kako bi sav vaš otpad od hrane pretvorilo u čisti, obnovljivi plin i tekuće gnojivo za vaš vrt.

Korištenje HomeBiogasa za godinu dana smanjuje emisiju ugljika za 6 tona! Sve što trebate stiže u maloj kutiji, a potrebno je samo sat vremena da biste ga sami instalirali i uređaj je spreman za korištenje! Iz tvrtke HomeBiogas kažu kako uređaj koristi preko 3.000 kućanstava u 70 zemalja diljem svijeta.

Pogodan za sve vrste otpada od hrane

Zanima vas cijena? Na njihovoj službenoj stranici, ovaj uređaj trenutno košta oko 1.100 KM.

U uređaj možete staviti oko 6 litara otpada od hrane ili 36 litara životinjskog gnoja. Unutra se mogu ubacivati sve vrste otpada - meso, mlijeko i mliječni proizvodi, riba, povrće, ulje itd. Uređaj je pogodan za područja s prosječnim temperaturama od 20 °C, no postoje i opcije za hladnija područja.

Prednosti HomeBiogasa 

Svaki reciklirani kilogram otpada stvori oko 200 litara bioplina, što je dovoljno za oko sat vremena kuhanja, a iz tvrtke kažu kako je ovaj plin sigurniji od korištenja plina iz klasičnih boca.

Prednosti HomeBiogas 2.0 uređaja:

  • održivi način života
  • ušteda oko 500 KM godišnje na plin za kuhanje i gnojivo za vrt
  • dobije se plina za oko 3 sata kuhanja dnevno

Kako izgleda HomeBiogas 2.0, pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

HomeBiogas 2.0 Plin Kućni otpad Hrana Klima Tekuće gnojivo Emisija ugljika


Autorica

Karolina Rastija

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi