Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovstvo
  • 29.04.2020. 19:00

Bliži se lovna sezona - u najavi unaprjeđenje i ovog sektora

Predstavnici Lovačkog saveza su prije par dana održali sastanak sa Ministarstvom poljoprivrede RS i ministrom unutrašnjih poslova, Draganom Lukačem.

Foto: Mladen Nejašmić (ilustracija)
  • 140
  • 50
  • 0

Na inicijativu Lovačkog saveza Republike Srpske, u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS prije par dana održan je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem i predstavnicima Lovačkog saveza na kome je razgovarano o brojnim projektima iz oblasti razvoja i unapređenja lovstva, stoji u saopštenju Vlade RS.

Ministarstvo će podržati takve projekte i u ovoj godini i za to postoje planirana sredstva.

U jednom danu ubili 57 divljih svinja koje nisu bile divlje

Razgovarano je i o mogućnostima lova povodom trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19.

Bliži se početak sezone lova 

Kako se bliži sezona lova na srndaća, dogovoreno je da se korisnicima lovišta omogući da lov na ovu divljač, u skladu sa "Naredbom o vremenu lova lovostajem zaštićene divljači", počne od 15. maja. 

Prilikom realizacije lova na pomenutu divljač, lovci su dužni da poštuju sve propise koji proističu iz Zakona o lovstvu Republike Srpske kao i mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije povodom virusa korona. 

O eventualnim dodatnim mjerama koji se odnose na početak lovne sezone, korisnici lovišta će biti blagovremeno obaviješteni od strane Ministarstva i Lovačkog saveza RS.


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Ministarstvo unutrašnjih poslova Dragan Lukač Lovna sezona Lov na divljač Lov na srndaća Mogućnost lova Projekti u lovstvu


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]