AgroKlub.ba

\

Voćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Voćarstvo » Prodaja malina Jovanu donijela đačku torbu!

Prodaja malina Jovanu donijela đačku torbu!

Dječak i maline

Prodaja malina Jovanu donijela đačku torbu!

Datum: 29.07.2016. 12:00

Kategorija:

Voćarstvo

Osmogodišnji dječak imao je veliku želju - od malina koje prodaju uz put, kupiti torbu i školski pribor. Želja mu je ispunjena.

Đačku torbu i pribor koje je osmogodišnji Jovan Gajić iz Sitnice kod Manjače želio kupiti novcem od malina koje vrijedno prodaje svaki dan na vrućini, uz put, stigla je u njegov dom. Naime, ganut njegovom marljivošću, vrijednom učeniku Osnovne škole Petar Kočić željene je predmete uručio ministar prosvjete i kuture Republike Srpske dr. Dane Malešević.

"Ujutro ustajem oko šest, zalivam malinjak, onda berem maline sa sestrom i iznosim pored puta. Tu imam drveni stolac, suncobran, flašu sa vodom" - opisao je dječak svoje "radno mjesto" za istinito.com.

Dječak koji je ganuo regiju, završio je drugi razred, a u đačku knjižicu je ubilježio najviše petica. Koliko je dosad zaradio od prodaje malina - ne zna.

"Sav novac dajem mami, ona ga negdje ostavlja. Znam samo da je jedna posuda sa malinama pet maraka. To nije skupo. Niko se ne buni nego se samo nasmiju i plate. Nekada mi daju i više. Slatke su moje maline, ne treba dodavati šećer, sigurno", ispričao im je Jovan kojemu se, nakon što je ispričana njegova priča, ostvarila još jedna želja - posjet Banja Luci.

Četiri đaka u porodici

Jovan je, inače, najmlađe dijete Božane i Miloša, koji imaju još dva sina i kćerku. Skromnoj obitelji kojoj su maline jedini siguran izvor prihoda, uskoro bi moglo krenuti nabolje. Ministar Malešević razgovarao je s roditeljima i direktorom njegove osnovne škole o mogućnostima angažovanja dječakove majke na određenim poslovima u ovoj školi.

On je takođe iskazao želju da Jovana, zajedno sa ostalim školarcima iz porodice, primi u Ministarstvu prosvjete i kulture te izrazio spremnost da i na drugi način pomogne porodici Gajić u školovanju četvoro djece.

Foto: vladars.net

Broj pregleda članka: 10829; Uspješnost članka: 545.45

Tagovi: Maline, Prodaja, Jovan Gajić, Manjača, Dječak, Đačka torba

Ključne riječi članka: prodaja, malina, jovanu, donijela, djacku, torbu, maline, jovan, đačku, malina


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!