Pretraga tekstova
Edukacija je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti kalemljenje vinove loze i masline.
Federalni agromediteranski zavod Mostar i u maju nastavlja sa svojim aktivnostima u vinogradarstvu i voćarstvu sa Školom kalemljenja.
Edukacija je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti kalemljenje vinove loze i masline. Polaznici mogu biti svi koji žele obaviti ovaj posao kvalitetno.
Iz FAZ-a napominju da je škola besplatna te pozivaju sve zainteresirane uzgajivače vinove loze i masline, kao i hobiste, da se prijave te nakon završetka edukacije budu bogatiji za nova i poučna iskustva.
Zainteresirani polaznici koji žele sudjelovati u ovoj školi mogu se prijaviti do 22. maja 2023. godine u Federalni agromediteranski zavod, Ul. Biskupa Čule br. 10, ili pak prijavu izvršiti telefonski na sljedeće brojeve:
O datumu održavanja Škole kalemljenja prijavljeni polaznici će biti obaviješteni telefonskim putem.
Povezana biljna vrsta
Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera
Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]Tagovi
Kalemljenje Škola kalemljenja Kurs Edukacija FAZ Vinova loza Masline
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 1 dan
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano