Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čitluk
  • 29.06.2017. 10:00

Mraz napravio gotovo 4 milijuna KM štete

Na području Čitluka posebno su stradali vinogradi, tako da u većini njih velike berbe grožđa neće biti.

Foto: Bigstock/ christening
  • 1.117
  • 63
  • 0

"Općinsko povjerenstvo za procjenu štete zaprimilo je ukupno 1001 prijavu - zahtjev za procjenu šteta na poljoprivrednim kulturama", rečeno je na sjednici Općinskog vijeća Čitluk.

Napravljen elaborat

Naime, o provedenoj procjeni šteta nastalim na poljoprivrednim kulturama uslijed niskih temperatura u razdoblju od 19. do 22.04.2017. godine Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nepogoda napravilo je Elaborat o procijenjenoj šteti od niskih temperatura mraza u navedenom razdoblju.

Elaborat je prezentirao Ivan Iko Ostojić, član Općinskog povjerenstva koji je u svom izlaganju naglasio da je Povjerenstvo utvrdilo štetu u iznosu 3.906.825,56 KM, od toga 3.379.665,56 KM u vlasništvu fizičkih osoba, a u vlasništvu pravnih osoba 527.160,00 KM.

Višegodišnje štete

Niske temperature u Hercegovini krajem travnja načinile su veliku štetu na vinogradima, voćnjacima i drugim poljoprivrednim kulturama.

Na području Čitluka posebno su stradali vinogradi, tako da u većini vinograda velike berbe grožđa neće biti.

Svjesni da je mraz načinio veliku štetu su i u Gospodarskoj komori. Podsjećamo da je Erina Lasić iz Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine ranije za Agroklub.ba rekla kako struka smatra da štete na vinogradima u Hercegovini od mraza neće biti vidljive samo ove godine, nego i iduće dvije - tri godine.

Foto: Bigstock/ christening


Tagovi

Čitluk Općina Šteta Mraz BiH Travanj Vinograd


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.