Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sabatina
  • 08.11.2019. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Seget Donji, Hrvatska

I Mostarac Mladen Gašpar među laureatima 29. Sabatine

Prvog dana okupljanja vinogradara i vinara na 29. Sabatini dodijeljena su priznanja laureatima

Foto: Vedran Stapić
  • 476
  • 22
  • 0

U sklopu svečanosti otvorenja 29. Sabatine, međunarodnog susreta vinogradara i vinara u Hotelu Medena u Segetu Donjem kod Trogira, dodijeljenja su priznanja laureatima. 

Priznanje "Stanko Ožanić" za životni doprinos unaprjeđenju vinarstva i vinogradarstva dobio je Mladen Gašpar iz Mostara.

Mladen Gašpar diplomirani je inženjer, a cijeli svoj radni vijek posvetio je vinogradarstvu, radeći u raznim vinogradarsko-vinarskim tvrtkama. Danas je stručni savjetnik za reproduciranje, introdukciju i klonsku selekciju u Federalnom agromediteranskom zavodu u Mostaru. Drži predavanja vinogradarima, osobito na tradicionalnoj zimskoj školi rezidbe vinove loze i voćaka, a isto tako pomaže na terenu i educira vinogradare. Objavio je niz stručnih i znanstvenih priloga u raznim publikacijama, posebno o rezidbi, te sudjeluje u mnogim programima vezanima za razvoja vinogradarstva u BiH. Za svoj rad dobio je nekoliko priznanja od kojeg posebno izdvajamo Plaketu povodom 130 godina organiziranog vinarstva u BiH. 

Danica Tadin, diplomirani inženjer agronomije iz Kaštela dobitnica je priznanja "Stjepan Bulić“ za životni doprinos unaprjeđenju vinogradarstva. Priznanje "Mate Bobanović“ putuje trajektom na Korčulu. Luka Marelić iz upravitelj Poljoprivredne zadruge Pošip Čara nagrađen je za višegodišnji samoprijegoran rad u vinogradarstvu i vinarstvu. Ivan Kuzmanić iz Kaštel Novog dobitnik je priznanja Sabatine uzornim vinogradarima. Nagrađen je i Neven Vujina, jedan od najpoznatijih kaštelanskih vinogradara i vinara koji na zapadnom rubu Kaštelanskog polja ima vinograde na četiri lokacije, ukupno nešto malo manje od jednog i pol hektra i to uglavnom na njegovim starim djedovskim zemljama.

Zlatan otok d.o.o. Sveta Nedjelja, Hvar dodijelio je povelju "Zlatan Plenković“ mladoj vinogradarsko-vinarskoj stručnjakinji Ani Mucalo iz Splita. Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo dodjelio je priznanje hrvatskoj vinarskoj zadruzi - Poljoprivrednoj zadruzi Lovas, osnovanoj još 1953. godine, a koja je prošla burni put u svom razvitku. Mladen Krnić ovogodišnje je Zlatno pero Sabatine - priznanja za afirmaciju vinogradarstva, vinarstva, zadrugarstva i Sabatine kroz medije. 

Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu dobitnik je ovogodišnje Zlatne amfore Sabatine za doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva, a koju dodjeljuje Hrvatska udruga vinarskih gradova. Povelju za promociju i afirmaciju vinogradarstva i vinarstva putem umjetnosti dobio je posmrtno velikan dalmatinske pjesme Vinko Coce.


Tagovi

Sabatina Laureati Mladen Krnić Ana Mucalo Vinko Coce Mladen Gašpar Danica Tadin Luka Marelić Ivan Kuzmanić Neven Vujina Ivan Kovač Matela Poljoprivredna zadruga Lovas Agronomski fakultet u Zagrebu


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/