Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespravna sječa
  • 25.10.2022. 11:00

Šumokradice ponovo u akciji: Lopov odmah uhapšen

Kako je saopćeno iz policije, otuđeni drvni sortimenti su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog

Foto: Bigstockphoto/bildlove
  • 531
  • 65
  • 0

Policijski službenici Policijske stanice Han Pijesak uhapsili su osobu inicijala N.J. iz istog mjesta zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumska krađa. On se sumnjiči da je jučer, 24. oktobra, izvršio bespravnu sječu šume, vlasništvo Šumskog gazdinstva "Visočnik" Han Pijesak. Kako je saopćeno iz policije, otuđeni drvni sortimenti su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog te predati šumskom gazdinstvu.

"U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, protiv N.J. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", stoji u saopćenju MUP-a Republike Srpske.

Inače, šumske krađe učestale su posljednjih sedmica. Prije samo sedam dana policiji u Kalinoviku prijavljeno je da je bespravno posječeno 99 stabala bukve, vrijednosti 3.771 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Foča. Šumsko gazdinstvo "Zelengora" prijavilo je policiji da je u odjelima koji pripadaju Privrednoj jedinici "Ravna Gora-Mašće", izvršena sječa bukve ukupne mase oko 24,36 metara kubnih.

Šumokradice su u prvoj polovini ove godine bespravno posjekle 3.894 metra kubna drveta u Republici Srpskoj i zbog toga su podnesene 652 prijave.

Krajem septembra je i policiji u Visokom prijaviljeno da je u mjestu Srhinje, na lokalitetu "Lisine", izvršena sječa 13 stabala bukve i graba.


Tagovi

Šumska krađa Šumokradice Bespravna sječa Bukva Drvni sortimenti


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.