Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šume RS
  • 16.11.2023. 16:30

Smijenjeni direktori šumskih gazdinstava u Višegradu i Rudom

Razrješenja s funkcije su uslijedili dan nakon što je ministar Savo Minić, najavio smjene rukovodstava u gazdinstvima koja posluju s gubitkom.

Foto: Depositphotos/vladvitek
  • 40
  • 3
  • 0

Vršilac dužnosti direktora "Šuma Republike Srpske", Slaven Gojković, smijenio je danas rukovodioca šumskog gazdinstava "Panos" iz Višegrada Miroslava Savića te ŠG "Rudo" Dragišu Dragutinovića.

Na njihova mjesta su odmah imenovani i vršioci dužnosti, Јelena Suslovski u Višegradu, a Darko Ćupović u Rudom.

Razrješenja s funkcije su uslijedili dan nakon što je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Savo Minić, najavio smjene rukovodstava u gazdinstvima koja posluju s gubitkom.

"Kada su u pitanju sva ona šumska gazdinstva koja ne posluju pozitivno, doći će do promjene menadžmenta. To nije postupak u kojem pritisnite dugme, ali to će se dešavati, mislim već i u ovoj sedmici", rekao je jučer resorni ministar.

On je naglasio da će biti nastavljene jake kontrole i da će one dati rezultat, te ponovio da devet šumskih gazdinstava trenutno negativno posluje. Ipak, kako je naveo, neće biti smijenjeni svi oni kod kojih izvještaj o poslovanju bude negativan.

"Nego da vidimo ko je stvarno, ozbiljno shvatio primjenu informacionog sistema SAP, realizacije, proizvodnje i svega ostalog. Možda će neko i biti u globalu da nije izašao na pozitivnu nulu, a da ne bude smijenjen, ako vidimo da imamo smanjenje gubitka koji je konkretno iznosio 500.000 na šestomjesečnom izvještaju, a onda na kraju godine to bude 10.000 ili 12.000 KM", pojasnio je Minić.


Tagovi

Smjene direktora Šumsko gazdinstvo Rudo Šumsko gazdinstvo Panos Šume RS Slaven Gojković Miroslav Savić Dragiša Dragutinović Savo Minić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.