Pretraga tekstova
Drvni sortimenti prodaju se ponuđaču koji ponudi najveću cijenu
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavskog kantona objavilo je javni poziv za prodaju šumskih drvnih sortimenata. Predmet prodaje su 64,96 metara kubnih topole u stovarištu Topola, čija je početna cijena bez PDV-a 6.990 KM, te 9,4 kubnih metara na dvije lokacije u Poloji po početnoj cijeni od 1.560 KM.
Drvni sortimenti prodaju se ponuđaču koji ponudi najveću cijenu. Ako dva ili više njih ponude istu najveću cijenu, bit će im omogućeno da ponude novu cijenu koja mora biti veća od prethodne.
Pravo sudjelovanja imaju pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti prerade drveta. Svi ponuđači su dužni prije nadmetanja uplatiti garanciju u iznosu od 10% od početne cijene sortimenata za koje se nadmeću, na blagajni Vlade PK. Javno otvaranje ponuda će se održati 18.novembra ove godine u prostorijama Uprave za šumarstvo u Odžaku s početkom u 10 sati.
Drvni sortimenti na stovarištu Topola se mogu pogledati 17. novembra od 10 do 12 sati, a na lokalitetu Poloji isti dan od 13 do 14 sati.
Kompletan javni poziv pogledajte u dokumentu ispod ovog teksta.
Dokumenti
Tagovi
Drvni sortimenti Posavina Bukva Javni oglas
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.