Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potvrđena optužnica
  • 15.02.2024. 12:00

Na bivšu farmu goveda lagerovali hrastove trupce s falsifikovanim žigom

Upotrijebili lažne žigove šumarskih čekića, inspektori istog dana pronašli trupce. Morat će pred sudiju!

Foto: Depositphotos/budabar (ilustracija)
  • 217
  • 14
  • 0

Osnovni sud u Kozarskoj Dubici potvrdio je optužnicu protiv dvije osobe za krivično djelo falsifikovanje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova.

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru optužilo je J.Đ. i J.D. da su u oktobru 2019. godine u selu Draksenić, zaseok Lipova greda, kao odgovorna lica jednog privrednog društva svjesno i voljno upotrijebili lažne žigove šumarskih čekića kojima se žigoše drvo.

Kako je navedeno, oni su u krugu bivše farme goveda "Poljoprivreda Draksenić" lagerovali hrastove trupce u količini od 47,61 m3, prethodno označene pločicama na kojima je vidljiv naziv njihovog privrednog društva u bojama i oznakama kvalitetnih klasa (I plava, II zelena i III crvena) Kozarska Dubica, sa utisnutim oznakama šumarskih čekića koji nisu u upotrebi od 2006. godine.

Trupci su istoga dana u okviru provođenja akcionog plana MUP-a RS, JPŠ "Šume Republike Srpske" i Inspektorata Republike Srpske pronađeni.

"Dakle, lažne žigove kojima se žigoše drvo upotrijebili kao prave. Čime su  počinili krivično djelo falsifikovanje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova Krivičnog zakonika Republike Srpske", navedeno je u optužnici.

Prema ovom zakonu, propisano je da onaj ko upotrijebi lažne žigove, za obilježavanje domaće ili strane robe kao prave, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.


Tagovi

Falsifikovanje žigova Šumarski žigovi Optužnica Hrastovi trupci Šume RS


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.