Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov na divlje svinje
  • 03.12.2019. 10:00
  • Ardennes, Francuska

Lovci u jednom danu ubili 158 divljih svinja

Čak je predsjednik lovačkog saveza u Ardenu, Jean-Pol Gambier izjavio kako se "takva slika lova ne može podržati, ne možemo dopustiti ovakav eksces" te dodao da se radi o izuzetno velikom broju ubijenih jedinki kao i da je to nepodnošljivo.

Foto: Pixbay/Couleur
  • 209
  • 9
  • 0

Na istoku Francuske lovci su jednom danu ubili 158 divljih svinja što je izazvalo bijes u regiji i optužbe za "pokolj", bez obzira što tim brojem lovci nisu prešli dozvoljene kvote. 

Divlje svinje su, pretpostavlja se pomoću pasa i drugih lovaca, dotjerane pred 82 lovca prošle srijede u sjevero istočnoj regiji Ardennes, piše AFP

Lokalni dužnosnici kažu da lovci nisu prekršili nikakva pravila jer je kvota za jednu sezonu 300 životinja. No, jedan od učesnika u lovu scenu je opisao kao pokolj koji je i njega samoga šokirao. 

Čak je predsjednik lovačkog saveza u pokrajini Ardennes, Jean-Pol Gambier izjavio kako se "takva slika lova ne može podržati, ne možemo dopustiti ovakav eksces" te dodao da se radi o izuzetno velikom broju ubijenih jedinki kao i da je to nepodnošljivo

No, lovci u Francuskoj inzistiraju na tome da je ovakva praksa korisna za prirodu te ukorijenjena u tradiciji te zemlje, čak uprkos sve većim protestima za zaštitu životinja. 

Podsjetimo, prošle godine je lov, u kojem je ubijeno 57 divljih svinja u Nacionalnom parku Jasen u Makedoniji, izazvao zgražanje javnosti. 

U jednom danu ubili 57 divljih svinja koje nisu bile divlje

Naime, radilo se o svinjama koje su u tom parku redovito hranjene, no park je odlučio zaraditi na lovu koji je za jednog lovca koštao 2.400 eura


Tagovi

Lov na divlje svinje Pokolj Lovci Jean-Pol Gambier


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...