Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trofej
  • 12.04.2023. 16:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Kotor Varoš

Lovci iz Šipraga ustrijelili medvjeda kapitalca

Brojnost medvjeda u lovištu Šiprage je iznad projektovanog kapaciteta, zbog čega se suočavaju s velikim štetama koju ova divljač pravi na imovini stanovnika.

Foto: Facebook/Darko Vračar
  • 373
  • 122
  • 0

Lovačko udruženje "Borčići" iz Šipraga u općini Kotor Varoš, započelo je novu lovnu sezonu odstrelom kapitalnog medvjeda, čija je trofejna vrijednost u zlatnoj medalji. Odstrel je izvršio lovac Darko Vračar iz Banjaluke, saopćio je Lovački savez Republike Srpske.

"Lovačka sreća poslužila, imao sam sreću da odstrijelim ovaj prelijep primjerak medvjeda u zlatnoj trofejnoj vrijednosti", pohvalio se Vračar.

Komisija za ocjenu trofeja na čelu s Radenkom-Rašom Perišićem, trofej medvjeda je ocijenila sa 328,74 CIC poena.

"Mi u selu nikad nismo imali neki sportski klub, ali smo zato uvijek u selo donosili zlato", naveo je predsjednik udruženja, Rade Nijemčević, koji je ujedno bio i stručni pratilac u lovu.

Iz Saveza napominju kako je brojnost medvjeda u lovištu Šiprage iznad projektovanog kapaciteta, zbog čega se udruženje suočava s velikim štetama koju ova divljač pravi na imovini stanovnika ovog kotorvaroškog kraja.


Tagovi

Medvjed Kapitalac Lovci LU Borčići Darko Vračar Rade Nijemčević


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

-ZBOG ATRAKTIVNOG LIŠĆA I ZAPANJUJUĆIH BOJA U JESEN IZABERITE EUONYMUSE - Euonymusi su dostupni u širokom rasponu boja i veličina, a uključuju i zimzelene i listopadne vrste euonymusa. To vam daje dobar izbor različitih biljaka euonymusa ko... Više [+]