Pretraga tekstova
Kurbani se nabavljaju s tržišta Bosne i Hercegovine, s prostora oba entiteta i Brčko distrikta.
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini donio je odluku o cijeni kurbana za 2025. godinu, u iznosu od 550 maraka. Mogućnost žrtvovanja kurbana ponuđen je za vjernike koji nisu u prilici ovaj obred izvršiti lično u okviru svog domaćinstva. U odnosu na lani kurban je skuplji za 60 maraka.
"Cijena kurbana za područje Bosne i Hercegovine iznosi 550 KM, dok je za krovne organizacije Islamske zajednice u dijaspori određena cijena od 285 eura. Islamska zajednica time nastavlja svoj višegodišnji kontinuitet odgovornog pristupa realizaciji kurbana", rekao je dr. Bilal Memišević, voditelj Odjela za kurbane Rijaseta Islamske zajednice, javila je agencija Mina.
Kroz akciju "Kurbani 2025" nadležne institucije Islamske zajednice izvršit će organizirani otkup i osigurati kurbane za humanitarne potrebe i potrebe obrazovnih institucija u našoj zemlji. Kurbani koji se realiziraju su iz domaće proizvodnje.
"Nabavljaju se s domaćeg tržišta Bosne i Hercegovine, s prostora oba entiteta i Brčko distrikta. Realizuju se u domaćim klaoničkim kapacitetima i realizuju ih naši ljudi, često i oni od kojih su kurbani kupljeni", istakao je Memišević, pozivajući one koji su u mogućnosti da klanje kurbana realiziraju u krugu porodice.
Tagovi
Rijaset Islamska zajednica Kurban Cijena Domaća proizvodnja
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
poceo otkup jedne od najcijenjenih gljiva među beračima iste.
tekst- soon :)
Jasmin Hodžić
prije 2 tjedna
Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇 Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇
Danijela Plavšić
prije 2 tjedna
Smčak, šmrljci...kako sam samo slabo oko imala nekad 80-tih tražeći ih u selima po dno Vlašića, dok rodica pronađe pet ja tek jednu, a tek ukus Više [+] mmm...meni su sve gljive ljepše od bilo kog pečenja...prava gljivarka :)