Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijateljski gest
  • 14.04.2019. 13:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Kalesija

Besplatno uzorali 50 duluma prijatelju prikovanom uz krevet

Bajazid Ibralić je zbog operacije kičme prikovan uz krevet. Njegovi su mu prijatelji priskočili u pomoć kako ne bi propustio proljetnu sjetvu.

Foto: Depositphotos/ilfede
  • 382
  • 34
  • 0

Bajazid Ibralić (54) iz Gornje Kalesije bavi se isključivo poljoprivredom čime osigurava egzistenciju svoje porodice. U štali ima 8 muznih krava i 50-ak ovaca. Tko god se bavi ovim poslom, zna da je poljoprivreda posao u kojem se radi čitav dan, bez vikenda, godišnjih odmora. I sve je dobro dok je čovjek zdrav. No, Bajazid Ibralić ima problema s kičmom koju je ovih dana operisao. Prikovan za krevet, nije mu bilo moguće krenuti sa proljetnom sjetvom, pišu Kalesijske novine

Zato su mu u pomoć priskočili prijatelji, također poljoprivrednici. Halil Serdarević, Huso Efendić, Nijaz Hadžić, Mustafa Đedović i Asim Ferhatbegović su organizirali akciju i svojim trakotorima bespaltno uzorali 50-ak duluma svom bolesnom prijatelju.

"Mi najbolje znamo šta je poljoprivreda. Priskočili smo u pomoć prijatelju Bajazidu jer znamo da je bolestan, da ne može uzorati svoju parcelu koju je dobio u zakup od Općine Kalesija. Niko od nas neće puno izgubiti zbog tih nekoliko litara goriva i par sati rada sa traktorom, a našem prijatelju će dobro doći", kazao je jedan od traktorista Mustafa Đedović.

Tako će Bajazid, kada se oporavi, moći nastaviti s poslom kako bi i dalje mogao osigurati sredstva za život svoje porodice. Ovaj nesebičan gest divan je primjer ljudske i prijateljske solidarnosti. 


Tagovi

Prijateljski gest Besplatno oranje Proljetna sjetva Bajazid Ibralić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.