Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekti
  • 04.07.2022. 17:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Najljepša sela Bosne i Hercegovine na evropskoj turističkoj karti?

Glavni ciljevi projekta "Najljepša sela Bosne i Hercegovine" su očuvati bosanskohercegovačka sela prepoznavanjem njihove prirodne i kulturne baštine i sugeriranjem politika očuvanja lokalnim zajednicama

Foto: Depositphotos/kyolshin
  • 217
  • 68
  • 0

Udruženje za razvoj ruralnog turizma u BiH "Alterural" i projekt USAID Turizam organiziraju prezentaciju u povodu pokretanja projekta "Najljepša sela Bosne i Hercegovine" koja će se održati sutra, 5. jula, u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Mostaru. Cilj ove konferencije je predstavljanje projekta široj javnosti i informiranje predstavnika općina o pravilima i načinu prijave, saopćeno je iz Grada Mostara.

"Najljepša sela" koncept je koji je uvelo francusko udruženje Les Plus Beaux villages de France (LPBV) 1981. godine s ciljem popularizacije ruralnih naselja kroz očuvanje njihovog nasljeđa i promoviranje ekonomskog potencijala. Italija, Švicarska i Libanon samo su neke od zemalja koje su prepoznale važnost ovog koncepta i uspješno ga implementirale.

Poljoprivrednici moraju znati šta turisti traže i koliko su važne recenzije

Glavni ciljevi projekta "Najljepša sela Bosne i Hercegovine" su očuvati bosanskohercegovačka sela prepoznavanjem njihove prirodne i kulturne baštine i sugeriranjem politika očuvanja lokalnim zajednicama, promovirati bh. sela podizanjem svijesti o njihovim prirodnim ljepotama i jedinstvenom kulturnom naslijeđu, razvijati ih jačanjem njihove prisutnosti na lokalnoj i evropskoj turističkoj karti i doprinijeti socio-ekonomskom razvoju ruralnih područja, te ponuditi nove ekonomske prilike i alternativu odlasku mladih iz ruralnih područja.

Aktivnost "Najljepša sela Bosni i Hercegovini" podržava USAID kroz Projekt razvoja održivog turizma u BiH.


Tagovi

Selo Ruralni turizam Bh. selo Najljepša sela Turistička karta


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.