Pretraga tekstova
Organizatori najavaljuju ovu manifestaciju kao "najveći i najupečatljiviji Sajam vina jugoistočne Evrope", a ove godine se održava treći put.
Sajam "Vinska vizija otvorenog Balkana" (Wine Vision by Open Balkan) održat će se od 22. do 24. novembra u halama Beogradskog sajma. Organizatori najavljuju ovu manifestaciju kao "najveći i najupečatljiviji Sajam vina jugoistočne Evrope", a ove godine se održava treći put.
Ovaj sajam je jedinstvena i najveća regionalna platforma za povezivanje vinara, destilera, distributera, kao i profesionalaca iz vinske industrije. Iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i profesionalnih kupaca, otvarajući nova tržišta i poslovne prilike za domaće proizvođače.
Prošle godine je okupio više od 600 izlagača iz brojnih vinarija, destilerija, gastronomskih kompanija i to iz 28 zemalja. Polovina izlagača bili su iz zemalja članica "Otvorenog Balkana" i to 260 iz Srbije, 74 iz Severne Makedonije i 21 iz Albanije. I ove godine se očekuje veliki broj izlagača.
Počela je rezervacija izlagačkih mjesta za jubilarni 10. WineOS
Program će se održavati u halama 1, 1А, 2, 3, 4 i 5. Sajam će 22. novembra biti otvoren samo za poslovne posjetioce, a 23. i 24. i za sve ostale, od 10 do 20 sati. Cijena pojedinačne ulaznice bit će 1.000 dinara (16,60 KM), grupne ulaznice (najmanje 20 osoba) koštat će 700 dinara (11,60 KM), a porodična karta (roditelji i troje djece starosti do 16 godina) koštat će 1.600 dinara (26,60 KM).
Tagovi
Sajam vina Vinska vizija Izlagači Vinarije Beogradski sajam
Autorica
Više [+]
Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.