Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjesec edukacije
  • 06.02.2024. 16:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

Tuzlanski pčelari najavili veliki skup: Stižu i kolege iz Hrvatske

Pčelari iz Hrvatske upoznat će sve prisutne sa projektima iz fondova EU i načinu apliciranja.

Foto: Depositphotos/Ikonoklast
  • 51
  • 4
  • 0

Saveza pčelara Tuzlanskog kantona, "proglasio" je februar mjesecom edukacije. Lokalna udruženja koja okupljaju pčelare širom ovog kantona će tokom drugog mjeseca ove godine održati niz predavanja i edukacija za svoje članove, a centralna manifestacija održat će se 23. februara.

Riječ je o panel diskusiji o podrškama pčelarstvu na nivou EU, čiji će uvodničar i predavač biti Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarska saveza.

Najavljeni su i učesnici ove diskusije, među kojima, Fedahija Ahmetović, ministar poljoprivrede TK, Sead Ćatić,dekan Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Midhat Jasić, emeritus, Stanko Čuljak, dopredsjednik HPS, Suad Selimović, mr.agroek. Privredna komora TK te Senad Hodžić, predsjednik Saveza pčelara TK koji je ujedno i moderator.

Na manifestaciji će biti uručeni certifikati o uspješno završenoj obuci polaznika Kursa za Senzorsko ocjenjivanje meda.

Iz Saveza su pozvali sve pčelare TK i regiona da prisustvuju navedenoj panel diskusiji i da se na osnovu iskustava HPS i pčelara Hrvatske upoznaju sa projektima iz fondova EU i načinu apliciranja.

Događaj će biti upriličen u velikom amfiteatru, kapaciteta 150 mjesta, na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli sa početkom u 13:00 sati.


Tagovi

Pčelari TK Saveza pčelara Tuzlanskog kantona Dražen Kocet Senad Hodžić Panel diskusija EU podrške Apliciranje za EU fondove


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Priroda je umjetnica sama po sebi, ali ne treba zanemariti ni kreativnost ljudi koji u njoj vide podlogu za svoja umjetnička djela. Bilo da se radi o zanimljivim instalacijama ili običnoj uličnoj umjetnosti, prizori poput ovih na fotografij... Više [+]