• Festival kobasice
  • 23.01.2020. 08:00
  • Bravsko

Spremite vilice pa na Festival koba(j)sice u Bravsko kod Bosanskog Petrovca

Ova manifestacija održava se pet godina zaredom, stoga organizatori očekuju veći broj posjetilaca uz promociju Grmečke kobasice i bogat zabavni program.

Foto: Pixabay/Bru-nO
  • 150
  • 24
  • 0

Udruženje građana "Ruralni razvoj" i Opšta poljoprivredna zadruga "Ecorural" iz Drinića organizovaće u subotu, 25. januara 5. "Festival koba(j)sice", koji će biti održan u selu Bravsko kod Bosanskog Petrovca.

Kako su organizatori najavili, centralni događaj je kao i svih godina do sada, ocjena kvaliteta gotovih suhomesnatih proizvoda, a dostava uzoraka kobasica za ocjenjivanje biće moguća do 14 časova. Manifestacija će biti popraćena i nizom drugih sadržaja, a sam događaj biće održan u prostorijama Mjesne zajednice Bravsko.

Ova manifestacija održava se pet godina zaredom, stoga organizatori očekuju veći broj posjetilaca uz promociju Grmečke kobasice i bogat zabavni program. Učestvovat će takmičari iz BiH i drugih zemalja regiona. Udruženje ima misiju afirmacije ruralnih područja u svim segmentima. Najbolji način za to je održavanje tradicije i jačanje identiteta, rekli su iz Udruženja "Ruralni razvoj" i pozvali sve zainteresovane, a posebno gurmane, da u subotu dođu u Bravsko, probaju specijalitete i uživaju u programu “Festivala koba(j)sice” uz prigodne stihove:

"Svi vi koji ste poklali gice, popnite se na tavanice,
spremite vilice, pa na Festival kobasice.
U Bravsku se održava, zna onaj što nas prati,
da do 2 sata mora uzorke predati.

Sve će biti gala, prijateljima hvala,
prepuna će biti sala, nije ovo više šala.
Muzike će biti dvije, Nektar će da se lije
ugostimo Toču iz Turije
."


Tagovi

Festival kobasice Bosanski Petrovac Bravsko Ocjenjivanje proizvoda


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!