Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajamska manifestacija
  • 12.08.2023. 15:00

SITEVI 2023 - vodeći sajam iz vinogradarstva i vinarstva

Jedinstven događaj koji u Frncuskoj okuplja najbolje iz oblasti vinogradarstva, vinrstva, voćarstva i maslinarstva.

Foto: FB/SITEVI
  • 135
  • 19
  • 0

Vodeći međunarodni sajam industrije grožđa, vina, voća i maslina SITEVI 2023 održat će se u centru Montpellier u Francuskoj od 28. do 30. novembra 2023. godine. Svoje učešće je potvrdilo oko 57.000 posjetilaca iz oblasti trgovine. Sajam uživa veliku popularnost među ljubiteljima vinogradarstva, vina, voćarstva i maslinarstva, profesionalcima i entuzijastima.

Nije čudno što se baš u ovoj zemlji održava, jer je svako peto poljoprivredno gazdinstvo bavi vinogradarstvom, ima ih 85.000. Trenutno postoji 47.269 vinarija sa ukupnom proizvodnjom od 218.182 eura. Na vinograde otpada tri posto francuske poljoprivredne površine, dok vino predstavlja 15 posto poljoprivredne proizvodnje po vrijednosti.

Jedinstven događaj

Manifestacija nudi pristup najnovijim otkrićima u opremi za vinogradarstvo, vino, voćarstvo i maslinarstvo. Jedinstveno je mjesto koje omogućava saradnju između učesnika i trgovaca. Ove godine će biti prisutno i 200 novih izlagača, a ukupno će ih biti skoro 1.000, oko 23 posto iz inostranstva. Učestvovaće i predstavnici sektora zaštite bilja i novih tehnologija.

Sve na jednom mjestu

Na događaju će biti zastupljene tri glavne teme, svaka u svojoj tematskoj oblasti. U dijelu vinograd i vina biće predstavljene mašine za berbu grožđa, enologija (vinarstvo), rasadnici vinove loze, punjenje i flaširanje. U sektoru voća i masline biće predstavljena specifična oprema za uzgoj voća i povrća, uzgoj maslina, te rasadnici voća, povrća i maslina.

U zajedničkom nastupu biće predstavljeni traktori, mašine za obradu, prskalice, dijelovi i komponente, zaštita bilja, đubriva, navodnjavanje, kalemljenje i vezivanje, pakovanje, rukovanje ruralnim i šumskim područjima, obnovljivi izvori energije, savjetodavni centri za proizvođače, usluge.

Bogat prateći program obuhvata i dodjelu SITEVI Innovation Awards, Start-up Village, Job Dating platformu i mnoge druge. Posjetiocima će ponuditi raznovrsna specijalna degustaciona područja.


Fotoprilog


Tagovi

Francuska Sajam Vinogradarstvo Vinarstvo Voćrstvo Maslinarstvo SITEVI 2023


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.