Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajmovi u BiH
  • 17.01.2019. 11:00

Sajmovi diljem BiH: Čeka nas zanimljiva 2019. - planirajte na vrijeme

Ovaj hronološki pregled, osim što ostavlja dovoljno vremena za planiranje, nudi i spisak ulaznih informacija i kontakata koji će svim zainteresiranim izlagačima olakšati povezivanje s organizatorima događaja koji će uslijediti.

Foto: Mostarski sajam
  • 1.506
  • 98
  • 0

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Grupacijom organizatora sajmova u BiH objavila je Kalendar sajmova i manifestacija koji će tokom 2019. godine biti organizirani u nekoliko bh. gradova. Blagovremene informacije o događajima koji će nesumnjivo okupiti veliki broj privrednika i poljoprivrednika svakako su dragocjene. Ovaj hronološki pregled, osim što ostavlja dovoljno vremena za planiranje, nudi i spisak ulaznih informacija i kontakata koji će svim zainteresiranim izlagačima olakšati povezivanje s organizatorima događaja koji će uslijediti.

Informacije o događajima u BiH, kao i regionalnim i evropskim sajmovima, manifestacijama i konferencijama u svakom trenutku možete pronaći i u našem kalendaru. Također, ako se u vašem mjestu organizira kakav manji sajam ili događaj vezan uz poljoprivredu, gastronomiju, seoski turizam i slično, svakako nam se javite na e-mail adresu info@agroklub.ba s podacima o sajmu kako bismo ga mogli najaviti i uvrstiti u naš kalendar. 

Među prvim događajima u najavi je sajam malih porodičnih firmi Kupujmo domaće 2019  koji će biti otvoren 13. marta u Sarajevu na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović. U organizaciji Udruženja "Kupujmo domaće – kvalitetno, proizvedeno u BiH" odabrani proizvodi bit će izloženi do 16. marta, kao i od 10. do 13. aprila, na istoj lokaciji.

Od srijede 13. do nedjelje 17. marta Centar Skenderija bit će organizator i domaćin 36. Međunarodnog sajma namještaja, drveta, šumarstva i unutrašnjeg uređenja INTERIO 2019. 

Dvodnevni deveti Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma Prnjavor 2019 bit će održan od 22. do 23. marta u Prnjavoru. Organizator ovog događaja je RS Consulting & Trade d.o.o. Banja Luka.

U aprilu nas čeka 22. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2019

Jedan od najvećih sajamskih susreta u BiH, 22. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2019, koji je prošle godine okupio više od 750 izlagača iz 20 zemalja, upisan je u kalendar od 9. do 13. aprila, a njega ćemo s pratiti s posebnim zanimanjem. 

Dalfina Bošnjak: Partnerstvo s NR Kinom jača poziciju Mostarskog sajma u ovom dijelu Europe

Samo nekoliko dana kasnije, od 17. do 20. aprila na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović  uslijedit će festival hrane „Hrana sa sevdahom“ - GASTRO ECO FEST 2019.  Za ovaj u najavi dopadljivi događaj, kao i za Festival čaja i ljekovitog bilja TEA FEST 2019 od 12. do 16. juna na istoj lokaciji pobrinut će se Udruženje "Dio srca" i Društvo "Promocult" d.o.o. Sarajevo. Ista grupa entuzijasta, također na istoj lokaciji, najavila je i organizaciju Festivala pčelarstva i pčelarske opreme BEE FEST 2019 u trajanju od 11. do 15. septembra.

Kraj augusta, tradicionalno rezerviran je za 46. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive Gradačac 2019 kojega ćemo u Agroklubu također pomnije pratiti. Organizatori najstarije privredne manifestacije u BiH i ove godine najavljuju dug spisak izlagača među kojima će se naći  proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i preradivači voda i povrća,  mesa i mesnih prerađevina, mlijeka i mliječnih prerađevina, bezalkoholnih i alkoholnih pića, proizvodači alata i mehanizacije, proizvođači mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava, proizvodači ambalaže za prehrambenu industriju, uzgajivači domaćih životinja kao i finansijske, naučne i prometne ustanove i organizacije.  

Ljubitelji ove izuzetne voćke imat će priliku za okupljanje i poslovno umrežavanje i tokom DANA ŠLJIVE, sajma poljoprivrede, prehrane i turizma koji će biti održan 16. i 17. septembra u Prozor-Rami.

Od 20. do 22. septembra Bijeljina će biti adresa za sve one koji žele posjetiti INTERAGO 2019, 18. Međunarodni poljoprivredni sajam i izložbu stoke.

U drugoj polovini septembra, od 26. do 28. u Centru Skenderija bit će održan Sarajevo Halal Fair (SHF), drugi Međunarodni sajam halal industrije koji povezuje predstavnike iz svih dijelova pomenutog lanca.

Festival hrane Konjic Food Fest 2019, u organizaciji Općine Konjic i Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, bit će održan 02. i 03. oktobra u SC Partizanovo. Već naredna dva dana, 04. i 05. oktobra u sportskoj dvorani "Stolac" bit će održana dvanaesta po redu sajamska manifestacija Hercegovački plodovi Mediterana

Jesen predviđena za jabuke i druge plodove

Goražde će ove godine upriličiti jednu od najvećih izložbi jabuke organizacijom međunarodnog sajma poljoprivrede, voćarstva i prehrambene industrije Dani jabuke 2019, koji će u sportskoj dvorani "Mirsad Hukić" biti održani od 10. do 12. oktobra.

Sajam malih porodičnih firmi Kupujmo domaće 2019 od 16. do 19. oktobra ponovo se vraća u Sarajevo, gdje će na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović biti održan i od 13. do 16. novembra.

Mjesto bogate ponude, potražnje, promocije, prilika i susreta sasvim sigurno bit će i Banja Luka gdje će od 14. do 17. novembra biti održan Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, sajam lova, ribolova, ekologije i sporta, sajam turizma i ugostiteljstva – Jesenji sajam 2019.

Posljednji događaj upisan u "Kalendar sajmova i manifestaija u Bosni i Hercegovini 2019" jeste Sajam privrede, odnosno 42. sajam roba široke potrošnje i 5. sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva, a koji će biti upriličen od 10. do 12. decembra u Centru Skenderija.

Raspored sajmova i spisak ulaznih informacija i kontakata koje je objavila Vanjskotrgovinska komora BiH možete preuzeti ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Sajmovi u BiH Kalendar Spisak izlagača Kontakt Mostarski sajam Sajam šljive Gradačac 2019


Autorica

Azra Islamagić Mulahmetović

Više [+]

Azra Islamagić Mulahmetović, diplomirana profesorica sociologije s više od deset godina iskustva u novinarstvu. Ovaj "zanat" ispekla radeći dugi niz godina u mnogim bh. medijima. Uživa u pisanju pozitivnih priča.