Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački sajam
  • 05.07.2024. 15:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Sajam šljive u samom finišu avgusta u Gradačac dovodi 300 izlagača

Učestvovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi.

Foto: Sajam šljive
  • 117
  • 53
  • 0

Turistička zajednica Gradačca ubrzano radi na pripremi 51. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive, koji će se ove godine održati u samom finišu osmog mjeseca, od 28. do 31. avgusta. 

OrganizacionI odbor je već razmatrao programske sadržaje i aktivnosti na pripremi ove manifestacije. Kako su saopćili, kao i do sada, prije svega će se podtruditi da budu dobar domaćin kako bi dugogodišnjim prijateljima, ali i novim poslovnim partnerima pružili priliku da se što bolje predstave javnosti.

Kako je istaknuto, na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini očekuje se da svoje proizvode predstavi oko 300 izlagača iz BiH i inostranstva. Učestvovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi.

"Do sada je dosta posla urađeno. Dogovorili smo pokrovitelje, sponzore i medijske pokrovitelje ove manifestacije. Trenutno radimo na aninmiranju izlagača. Očekujemo dolazak gostiju iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Zapadne Evrope. Imat ćemo i nekoliko kolektivnih izložbi, poput Kantona Sarajevo koji će subvencionirati dolazak svojih izlagača na gradačački sajam", rekao je Amir Pašalić, direktor Sajma šljive.

U četiri dana ove tradicionalne sajamske manifestacije bit će organizovane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Također, održat će se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa. 

I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma. Jedan od podsajamskih sadržaja je i 7. sajam pčelarstva sa međunarodnim učešćem.

Organizatori najavljuju zanimljiv i atraktivan kulturni program kao prateći dio Sajma šljive.


Tagovi

Sajam šljive Gradačački sajam Amir Pašić Organizacija sajma Sajam pčelarstva Izlaganje na sajmu


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/