Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fieragricola
  • 06.01.2022. 12:00
  • Verona

Prolongirana i 115. veronska Fieragricola

Tradicionalna, 115. Fieragricola obuhvatit će brojne izložbene oblasti kao što je poljoprivredna mehanizacija, stočarstvo, agroenergija i obnovljivi izvori energije, sjemena, sredstva za zaštitu bilja, đubriva i drugo.

Foto: Fieragricola/Facebook
  • 86
  • 12
  • 0

Zakazan je novi termin za održavanje italijanske manifestacije 115. Fieragricole, međunarodne izložbe u Veroni na lokaciji Veronafiereu.  Umjesto krajem januara, ova će se manifestacija zbog situacije s pandemijom Covid-19 održati od 2. do 5. marta 2022. 

Kako je planirano, obuhvatit će brojne izložbene oblasti kao što je poljoprivredna mehanizacija, stočarstvo (tehnologija i proizvodi za uzgoj), agroenergija i obnovljivi izvori energije, sjemena, sredstva za zaštitu bilja, đubriva, tehnologija i proizvodi za vinograde i voćnjake, digitalna poljoprivreda, briga o zelenilu i šumarske aktivnosti. Takođe, predviđen je i dio za izlaganje pokretnih mašina.

Prateći trendove, Fieragricola posebno razvija stočarstvo, promičući sektor proizvodnje mlijeka, mesa, svinja, peradi, stočne hrane kao i važnost ishrane, zdravlja i dobrobiti životinja.

Pored izložbe goveda posvećene frizijskoj i smeđoj rasi, održat će se natjecanja "Brown Alpine Original", kao i "European Holstein Open Show". Takođe, posjetitelji će moći vidjeti ponudu vezanu za tehnologiju prerade i proizvodnje sira.

U vanjskom prostoru biće predstavljena poljoprivredna mehanizacija i vozila u pokretu, realizovaće se tečajevi rezidbe vinograda i voćnjaka te dendrohirurgija. 

Planirane su mnogobrojne konferencije, radionice i debate. Fieragricola će biti prilika za edukaciju i obuku svih koji se žele orijentisati u poljoprivredi, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu.


Tagovi

Fieragricola Verona Italija Brown Alpine Original European Holstein Open Show Sajam


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Alen Dinar je mladi poljoprivrednik iz Visokog. Za njegovu proizvodnju kažu da je najljepša lokalna priča ispisana jezikom prirode. Uskoro donosimo priču s njegovog gazdinstva, ali i odgovore na Vaša pitanja! Pišite ih u komentarima 👇 #seo... Više [+]