Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FarmShow 2022.
  • 03.06.2022. 16:30

Otvoren najveći do sada FarmShow - ovog vikenda svi putevi vode u Osijek!

Na čepinskoj zračnoj luci kroz naredna tri dana posjetitelji će imati priliku vidjeti poljoprivredne strojeve i najnovije tehnologije u poljoprivredi.

Foto: Martina Popić
  • 46
  • 21
  • 0

Otvoren je ovogodišnji, 9. po redu FarmShow u Osijeku, u Hrvatskoj.

Na čepinskoj zračnoj luci kroz naredna tri dana posjetitelji će imati priliku vidjeti poljoprivredne strojeve i najnovije tehnologije u poljoprivredi, a bit će održane i razne prezentacije strojeva.

"Imamo najveći sajam do sada, velik je interes izlagača, a vjerujem da će tako biti i s posjetiteljima", kazao je prilikom otvorenja predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i proizvodnje Darko Aračić.

Naime, kako je istaknuo, sajam se prostire na površini od čak 13.000 m2, što ga čini najvećim do sada, a svoje strojeve, mehanizaciju i ostalu poljoprivrednu opremu izlaže oko 37 izlagača.

Očekuje se dobra prodaja

"Nažalost, situacija u svijetu je takva kakva je, ali berzovne cijene idu u prilog poljoprivrednicima. Prva polovina godine je što se tiče prodaje traktora i mehanizacije bila jako dobra, a isto očekujemo i za drugu", kazao je Aračić dodavši da nakon žetve prodaja već tradicionalno bude bolja.

Ispred Ministarstva poljoprivrede Hrvatske, okupljene je pozdravio državni sekretar Tugomir Majdak rekavši kako vjeruje da će ova manifestacija prerasti u jedan svjetski sajam poput onog u Bologni.

Sajam je otvorenim proglasio državni tajnik Tugomir Majdak

"Ovo je naša žitnica i krize pokazuju što ona znači u kontekstu zadovoljenja potreba za hranom", napomenuo je. Kako kaže, u tom je smislu važna Slavonija i Baranja, ali i poljomehanizacija i oprema te novi smjer poljoprivredne politike kada je u pitanju pametna i precizna poljoprivreda.

Dodao ja da Ministarstvo ulaganje u mehanizaciju prati natječajima kroz evropska i nacionalna sredstva te su ih ove godine do sada otvorili 20 s ukupnom alokacijom sredstava preko 1,7 milijarde kuna (cca 441 miliona KM).

Utrka traktora u nedjelju

"To govori o tome koliko usmjeravamo sredstva u razvoj poljoprivrede, a ustrajat ćemo u tome i dalje", poručio je Majdak i proglasio sajam službeno otvorenim.

Izlaže oko 37 izlagača 

Ulaz i parking su za sve posjetitelje besplatni, a FarmShow je otvoren do nedjelje, 5. juna u 19 sati. Posljednjeg dana ove manifestacije, tačnije u nedjelju u 14 sati održat će se utrka traktora.

A dio onoga što vas očekuje pogledajte u našoj fotogaleriji.


Fotoprilog


Tagovi

FarmShow Otvorenje Poljoprivredna mehanizacija Darko Aračić Tugomir Majdak


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.