Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive
  • 07.08.2019. 08:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Na 46. Sajmu šljive stručna predavanja za poljoprivrednike i pčelare

Već sada imamo preko 300 prijavljenih izlagača iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Posebna pažnja će se posvetiti stručnom savjetovanju poljoprivrednih proizvođača", ističe Muhamed Prnjat, izvršni direktor Gradačačkog sajma.

Foto: Mario Relatić
  • 135
  • 14
  • 0

U Gradačcu će se od 28. do 31. avgusta održati 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive. I ove godine svoje proizvode predstavit će brojni izlagači iz BiH i inostranstva. 

Posebna pažnja posvećena stručnom savjetovanju

"Pripreme su u punom jeku i svakodnevno smo u kontaktu sa potencijalnim izlagačima. Već sada imamo preko 300 prijavljenih izlagača iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Očekujemo da će po broju izlagača sajam biti na nivou prošlogodišnjeg. Posebna pažnja će se posvetiti stručnom savjetovanju poljoprivrednih proizvođača", ističe Muhamed Prnjat, izvršni direktor Gradačačkog sajma. 

Stručno savjetovanje će se održati na Poljoprivrednom gazdinstvu "Krušik" u Skugriću Donjem. O tehnologiji zaštite voća i povrća će govoriti dipl.ing Slađana Babić Rađenović, a o primjeni mineralnih gnojiva Petrokemije predavanje će održati Ruža Vukadin

Petrokemija iz Kutine je tradicionali oficijelni sponzor sajma u Gradačcu. Posjetiocima će se predstaviti Grad Zagreb i Obrtnička komora glavnog grada Republike Hrvatske.

Na sajmu će se predstaviti mljekare s područja BiH

"Od kolektivnih izložbi imamo dogovorene prezentacije izlagača iz Sarajevskog i Posavakog kantona, te gradova Srebrenik i Živinice i opštine Šamac. Turističke potencijale će predstaviti Turistička zajednica Tuzlanskog kantona. Želimo istaći da će se ove godine predstaviti sve mljekare sa područja Bosne i Hercegovine koje imaju cetrifikat za izvoz u Evropsku uniju, i već su prijavile svoje proizvode za ocjenu kvaliteta", kazao je Prnjat.

Ocjenu kvaliteta izloženih prizvoda vršit će Poljoprivredno-prehrambenio fakultet u Sarajevu, a najbolji će biti nagrađeni sajamskim medaljama. Izlagači mogu dostaviti uzorke u prostroije Gradačačkog sajma a rok je 19. avgusta, odnosno dan kasnije na Poljprivredno-prehtrambeni fakultet u Sarajevu. Bit će dodijeljene i medalje za kvalitet alkoholnih pića, a ocjena će se vršiti u "Krušiku".

Na Sajmu šljive će biti prezentovani rezultati istraživanja doktorske disertacije Sumedine Spahić Vukojević na temu "Strukturna analiza i razvojne mogućnosti proizvodnje šljive na području Gradačačke provincije, Bosna i Hercegovina", koju je odbranila na Poljoprivrednom fakultetu Selçuk Univerziteta u Konyi (Republika Turska) na odsjeku ekonomija poljoprivrede.

Udruženje pčelara "Pčela" Gradačac će održati 2. sajam pčelarstva na kojem će biti uručene medalje za kvalitet i održano savjetovanje za pčelare.

Program sajma možete preuzeti u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Gradačački sajam Sajam šljive Muhamed Prnjat Petrokemija Mljekare Sajam pčelarstva


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/