Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čelinačka kotlićijada
  • 07.06.2024. 16:00

Krčkala se 24 kotlića: Savjet može, tajna jok!

Izabrali su i najboljeg majstora za kotlićem te najbržeg pivopiju. "Riktadžijama" niko ne može na crtu u navlačenju konopca, a i policija je dobila priznanje.

Foto: Slobodan Živanić
  • 148
  • 23
  • 0

Čelinačka kotlićijada, koja je prošlog vikenda okupila više stotina posjetilca, opravadala je sva očekivanja, a žiri nije imao nimalo lak zadatak. Miris ukusnih mesnih čorbi širio se sportskim terenima "Tukovi", a u borbi za najbolji krčkala su se 24 kotlića. 

Dobro druženje, ali i čorbe

Pobjedu je odnijela ekipa Kulturno-umjetničkog društva "Miloš Dujić Mišo-A grupa", drugo mjesto je osvojila ekipa "Zabranjeni", dok je treće mjesto zauzela ekipa "Nervozni poštar".

"Trudimo se da se odazovemo ovakvim aktivnostima, a sve kako bi se družili, ali na kraju i svi dobro jeli. Mi smo prije tri godine osvojili nagradu za najbolji kotlić tako nastojimo da dolazimo svake godine i njegujemo na jedan način tu tradiciju", kazao je Srđan Marjanović, član pobjendičke ekipe.

Svaki majstor čuva svoju tajnu

Iako nisu zauzeli pobjedničko postolje, ekipa Milka Brankovića, imala je svoj recept.

"Svako može doći i pitati za neki savjet, oko pripreme, ali neće saznati tajnu šta stoji iza uspješne čorbe. To svaki majstor zadržava za sebe, pa tako i ja i moja ekipa", kaže Branković, istučići da je ovo korisna manifestacija za mnoge, jer mogu da nauče dosta toga, ali i da se druže.

Kuhali i lovci

Podršku manifestaciji svojim učešćem pružili su i članovi Lovakočkog udurženja "Fazan".

"Ovdje se promovišu prave društvene vrijednosti kakve i treba da preovladaju na ovim prostorima, ali se mogu čuti i korisni kulinarski savjeti", kaže Branislav Pavlović, dodajući da ako iko zna čari kotlića, to su lovci.

Ako iko zna čari kotlića, to su lovci

Za najboljeg kuvara proglašen je Danijel Kovačević iz pobjedničke ekipe.

Prikladnu nagradu dobila je i ekipa "Samouslužna autopraona Aktros" koja je jedina pripremala riblјu čorbu.

Dobri domaćini

Načelnik opštine Vlado Gligorić rekao je da ova manifestacija odiše pozitivnom energijom i lijepom atmosferom, te da šarolik sastav ekipa iz Čelinca iz okolnih opština doprinosi stvaranju novih prijatelјstava.

"Pored toga, Čelinac je poznat kao mjesto sa tradicijom u pripremanju lijepe i ukusne hrane, a mnogi su se uvjerili i da smo nadaleko poznati kao dobri domaćini", istakao je Gligorić. 

Pored takmičarskog dijela u pripremanju čorbe, ekipe su se obrele i u sportsko-zabavnom dijelu programa. Pobjednik u bacanju kugle bio je Jovo Modić (14,40 m), za najbržeg pivopiju proglašen je Dalibor Kostrešević (11 s), dok je u nadvlačenju konopca pobijedila ekipa "Riktadžije".

Za najbrojniju ekipu proglašena je ekipa Policijske stanice Čelinac, dok je najuređeniji štand, očekivano, imala ekipa Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.


Tagovi

Čelinačka kotlićijada Priprema kotlića Spremanje čorbe Druženje Narodno veselje Srđan Marjanović Milko Branković Branislav Pavlović


Autor

Slobodan Živanić

Više [+]

Dugogodišnji novinar i TV voditelj iz Dervente. Uređivao je i vodio emisiju o poljoprivredi na jednoj lokalnoj televiziji.