Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 24.06.2022. 10:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Kanton Sarajevo sufinansira učešće na Gradačačkom sajmu

Ukupan iznos sredstava iznosi 50.000 KM, a javni poziv je otvoren 15 dana

Foto: Vedran Stapić
  • 61
  • 24
  • 0

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije "Sajam šljive 2022", održat će od 24. do 27. avgusta, u Gradačcu. I ove godine proizvođači iz Kantona Sarajevo mogu aplicirati za sredstva koja su u svrhu sufinansiranja učešća osigurana iz kantonalnog budžeta. 

Ukupan iznos sredstava iznosi 50.000 KM. Resorni ministar Adnan Delić kazao je kako je podrška ovoj manifestaciji dobra praksa u posljednjih 15 godina te će ona biti i nastavljena. 

"Uostalom, mi smo opredijeljeni da pružimo priliku privrednicima i poljoprivrednicima da se predstave i promoviraju našu proizvodnju gdje god je to moguće. U kontinuitetu smo podrška i institucionalno i finansijski, evo i kroz javne pozive za podršku sajamskim aktivnostima", poručio je Delić.

Na Gradačački sajam stiže 350 izlagača, specijalni gost Stjepan Mesić

Zainteresirani kandidati moraju ispunjavati o određene uslove, odnosno biti zakonski registrirani, imati sjedište/prebivalište i obavljati djelatnost na području KS, da nemaju dugovanja po osnovu poreza i doprinosa i da izlažu najmanje pet vlastitih ili proizvoda drugih proizvođača. Rok za podnošenje prijava je 15 dana. 

Ostale detalje javnog poziva privrednim subjektima i fizičkim licima – obrtima za sufinansiranje dijela učešća na 49. izdanju Sajma šljive u Gradačcu, možete preuzeti u dokumentu ispod ovog teksta.

Sajam će se održati na oko 5.000 kvadratnih metara površine, na lokalitetu sportske dvorane Skenderija. Prema najavama organizatora, očekuje se oko 350 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Sajam je podijeljen u tri sekcije: poljoprivredna proizvodnja, prehrambena industrija te mehanizacija i oprema. 


Dokumenti


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Sufinansiranje Adnan Delić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/