Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jesenji sajam 2018
  • 18.11.2018. 12:00

Jesenji sajam u Banja Luci bogat prehrambenim proizvodima, a objedinjuje tri sajamske manifestacije

Jesenji sajam 2018 održava se u Banja Luci po 22. put. Prisutno je više od 130 izlagača iz oblasti turizma, lova, ribolova, ekologije, sporta, poljoprivrede i prehrambene industrije.

Foto: Ranka Vojnović
  • 241
  • 39
  • 1

Jesenj sajam 2018 u Bana Luci otvoren je 15. novembra  i ovo je 22. put da Banjalučki velesajam organizuje sajam koji objedinjuje tri sajamske manifestacije: Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta LORIMES, Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS i Sajam turizma i ugostiteljsta.

Osim izlagača iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine prisutni su izlagači iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Više od 130 izlagača predstavilo je svoje proizvode.

Sajamska manifestacija je otvorena do 18. novembra od 10 do 19h. Cijena ulaznice je 2KM, a za organizovane posjete penzionera, studenata i učenika ulaz je slobodan.

U okviru Sajma organizovano je takmičenje sjekača-motorista u organizaciji “Šuma RS”, a Lovački savez RS se predstavio brojnim lovačkim trofejima i nagradama. Veliki broj proizvođača lovačke opreme i odjeće  i proizvođača ribolovačke opreme se predstavio na ovogodišnjem Sajmu.

Takmičenje sjekača-motorista

Rajna Arnautović, iz Mišinog Hana kod Banja Luke, je jedan od redovnih izlagača i ove godine je izložila proizvode iz porodičnog pčelinjaka. Osim kvalitetnog meda, koji je dobitnik Zlatnih medalja za kvalitet, gospođa Rajna je izložila i druge pčelinje proizvode kao što su: propolis, vosak, matičnu mliječ.

Mica Ječmenica je predstavila svoju paletu proizvoda od lavande “Zora”. Ustrajnošću banjalučke porodice Ječmenica od skromnih početaka razvio se prepoznatljiv brend koji obuhvata razne proizvode napravljene na bazi prave lavande. Osim kozmetičkih preparata ova vrijedna porodica na Sajmu je izložila i medicinske preparate na bazi lavande.

Sajam bogat prehrambenim proizvodima

Ove godine “Jesenji sajam” je veoma bogat ponudom meda i drugih pčelinjih proizvoda, mesnih prerađevina, suvim mesom, kobasicama, steljom, raznim sirevima i organskim proizvodima.

Iz Hercegovine su  brojni izlagači predstavili svoje proizvode. Braća Barzut iz trebinjskih Bobana koji su prošle godine za svoj proljećni med osvojili “Zlatnu plaketu. Božo Vlačić iz Trebinja se predstavio sa svojim proizvodima od smokve.

Imam plantažu smokvi i bavim se proizvodnjom ekološki proizvoda. Od smokve se može sve upotrijebiti. Osim suvih smokvi pripremam  pekmez, rakiju, list za čaj koji reguliše šećer u krvi, a u svojoj ponudi imam i brašno od smokvina lista koji je odličan za plućne bolesti, bronhitis”, objašnjava gospodin Vlačić.

Zadruga “Sunčani brijeg” iz Banja Luke se predstavila organskim proizvodima. I pored toga što postoje veoma kratko postali su poznati po svom prirodnom soku od jabuke, a na njihovom štandu se mogu pronaći i različiti pekmezi, likeri od dunje, limuna i narandže, kombinacije meda i voća.

Proizvodi od lavande

Tradicionalnim proizvodima od drenjina predstavili su se proizvođači iz Drvara.

Svojim prerađevinama od mesa među brojnim izlagačima predstavili su se “Beg prom” iz Visokog, mesarski obrt “Cowach” iz Zenice.

Turistička organizacija iz Crne Gore je privukla veliki broj zaiteresovanih posjetitelja, a svoju ponudu su predstavile i druge turističke organizacije, poput organizacija iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Nacionalni park Una i mnogi drugi.

Pokrovitelj ovogodišnjeg “Jesenjeg sajma” je Lovački savez RS i Šume RS.


Fotoprilog


Tagovi

Jesenji sajam Banja Luka Banjalučki velesajam Prehrambeni proizvodi


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]