Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdrava hrana na izložbenim stolovima
  • 17.09.2023. 13:30

Goražde kao grad susreta proizvođača zdrave hrane

S obzirom na to da je vrijeme pravljenja zimnice u ponudi su se mogli naći džemovi, pekmezi, ajvar, salate te ostale vrste zimnice.

Foto: Semin Hamzić
  • 104
  • 43
  • 0

Protekla tri dana, 14. do 16. septembra, Goražde je bio grad susreta proizvođača zdrave hrane. Osim domaćih, na sajmu su svoje mjesto našli i izlagači iz Visokog.

S obzirom na to da je vrijeme pravljenja zimnice u ponudi su se mogli naći džemovi, pekmezi, ajvar, salate te ostale vrste zimnice.

Naime, u organizaciji Općeg udruženja starih zanata Grada Goražde održan je tradicionalni Sajam zdrave hrane. Na izložbenim stolovima našli su se poljoprivredni proizvodi vrijednih goraždanskih proizvođača, mesne prerađevine, organsko voće i povrće, med, ali je bilo mjesta i za suvenire i rukotvorine.

Izloženi i suveniri i rukotvorine

Opće udruženje starih zanata Grada Goražde (USZ) ima tradiciju staru 70 godina koliko bilježi od svog osnivanja. U svom sastavu ima 68 članova uglavnom obrtnika i samostalnih poljoprivrednih proizvođača.

Zašto je tunel Hranjen šansa za poljoprivrednike jugoistočne BiH?

Misija i vizija udruženja jeste baštinjenje i očuvanje tradicionalnih zanata koji su dio privrednog i kulturnog naslijeđa jedne zemlje. Pored očuvanja cilj Udruženja je i razvijanje starih autohtonih obrta i zanata i njihovo pozicioniranje na tržištu ali i podrška poljoprivrednim proizvođačima koji su aktivni učesnici skoro svih manifestacija u organizaciji ovog Udruženja.

Prezentirali domaće proizvode

“Udruženje starih zanata pored podrške koju daje obrtnicima, podržava i poljoprivredne proizvođače kojima kroz svoje aktivnosti omogućavaju prezentaciju i prodaju svojih proizvoda”, istakli su organizatori.


Fotoprilog


Tagovi

Goražde Sajam Sajam zdrave hrane Opće udruženje starih zanata Izložba zimnice


Autor

Semin Hamzić

Više [+]

Dipl. ing. poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u finansijskom sektoru, zaljubljenik u voćarstvo