Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farm Show
  • 31.05.2019. 14:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Farm Show 2019: Demonstracije strojeva u radu najzanimljiviji za posjetioce

Farm show je u šest godina postao najozbiljniji, najveći i najkvalitetniji sajam ove vrste u Hrvatskoj, rekao je na otvorenju ministar Tolušić.

Foto: Marina Parlov Puljiz
  • 61
  • 12
  • 0

Već 6. Farm Show otvoren je danas, 31. maja na sportskom aerodromu u Osijeku, u susjednoj Hrvatskoj. Tijekom tri dana odnosno do 2. juna, svoju ponudu izložili su mnogi brendovi mehanizacije, sjemenarske kuće i prodavači gnojiva te zaštitnih sredstava, a poseban je naglasak na prezentacijama strojeva u radu.

"Farm show je u šest godina postao najozbiljniji, najveći i najkvalitetniji sajam ove vrste u Hrvatskoj. Odlična priča za sve poljoprivrednike i treba biti ovdje u Osječko-baranjskoj županiji koja je srce poljoprivrede i najveća poljoprivredna županija i koja ima najbolje rezultate u povlačenju novca iz Programa ruralnog razvoja. Nemojmo se zavaravati, ne kupuju poljoprivrednici traktore, kombajne ili drugu mehanizaciju da bi se pokazavali po selu, nego zato što im treba za podizanje produktivnosti njihove proizvodnje, za bolje proizvode i za sve ono što trebaju da bi postali konkurentiji na tržištu", rekao je otvarajući 6. Farm Show potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Brojka koliko su nam stari strojevi, je li to 30 ili 25 godina, u svakom slučaju je previše, naglasio je Tolušić. "Ako želimo produktivniju i kvalitetniju poljoprivredu, onda naš poljoprivrednik, osim svojih žuljevitih ruku, mora imati i dobru mehanizaciju. 

Na ovogodišnjem Farm Showu, na ukupno 10 hiljada kvadrata izložbenoga prostora, 37 izlagača će od petka do nedjelje prezentirati najsuvremeniju tehniku i tehnologiju u poljoprivredi koju domaći, evropski i svjetski brandovi nude. Posjetitelji mogu vidjeti i sjemenske kuće, proizvođače zaštitnih sredstava, gnojiva, ali i pokusna polja te demonstracije strojeva u radu pa će posjetioci na tribini moći pratiti suvremene strojeve 14 različitih tvrtki.


Fotoprilog


Tagovi

Farm show Mehanizacija Osijek Demonstracija strojeva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 34 319 050, e-mail: slobodanka.radic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/