Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački sajam
  • 26.05.2024. 10:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Direktor TZ Gradačac, Amir Pašalić: Svaki izlagač na Sajmu šljive nam je jednako važan

Gradačac će i ove godine biti domaćin za oko 300 izlagača, kako domaćih iz BiH, tako i onih iz regiona na 51. Sajmu šljive.

Foto: AK grafika
  • 241
  • 53
  • 0

Kraj osmog mjeseca i ove će godine biti u znaku najstarije sajamske manifestacije u Bosni i Hercegovini. U gradu Zmaja od Bosne, od 28. do 31. avgusta, održat će se 51. izdanje Međunarodno sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive.

Ono što je za sada poznato je da će Gradačac, biti domaćin za oko 300 izlagača, kako domaćih iz BiH, tako i onih iz regiona. Generalni sponzor Sajma šljive ove godine je Lactalis BiH.

"Učvršćujemo naša prijateljstva i u šestu deceniju Sajma šljive ulazimo sa novim idejama kako uspješnije povezati privrednike i što bolje ih prezentirati tržištu", rekao je direktor Turističke zajednice Grada Gradačca, Amir Pašalić, pod čijom će se "palicom" prvi put održati ova manifestacija.

Prilika za male i velike izlagače

Proteklih je dana, dodaje, stalno na terenu, neumorno posjećuje stare, ali i dogovara nove partnere i izlagače.

"Sajam se održava za tri mjeseca. Mnogo je posla pred nama. Važni su nam i veliki i mali izlagači. Zaista želimo biti jednako dobar domaćin prema svima. Ja bih ovom prilikom pozvao male izlagače, posebno one kojima će kantoni finansirati predstavljanje, da nam se jave, udruženo nastupe i predstave svoje proizvodnje", kaže Pašalić i otkriva kako mu je želja da posjetioci u Gradačcu vide sve vrste proizvodnji i okuse domaće proizvode.

Šljiva ne smije da fali (Foto: Mario Raletić)

Prema njegovim riječima, Kanton Sarajevo će preko Ministarstva privrede KS osigurati dio prostora za izlaganje svojim poljoprivrednim proizvođačima, stoga se, kako kaže, raduje da će sarajevski proizvodi naći svoje mjesto na ovoj manifestaciji, a nada se da će se odazvati u velikom broju.

Prijavite se za izlaganje na Sajmu šljive u Gradačcu!

Ono što je sigurno, šljive neće manjkati, u slasnim gradačačkim plavim plodovima moći će, kao i prethodnih godina, uživati svi koji dođu.

"Pa šljiva sigurno ne smije da fali, korpe će biti na svakom štandu. To je naš brend, od nje je sve i krenulo, pa i ova sajamska priča koja seže do 1969. kada je formiran prvi odbor ‘Dana šljive’, a od 1999. manifestacija je dobila i međunarodni karakter. Sve nas to obavezuje da iz godine u godinu budemo bolji", navodi direktor TZ Gradačac uz poziv svima da kraj avgusta rezervišu za posjetu Sajmu šljive. 

Kreditne linije i stručna predavanja

Jedan od sponzora je i Razvojna banka FBiH, koja će, prema riječima Pašalića, predstaviti niz svojih aktivnosti, među kojima i kreditne linije koje su direktno vezane uz ciljeve sajma, odnosno dugoročno finansiranje turističkog sektora i poljoprivredne proizvodnje.

Očekuju veliku posjetu

U saradnji s poljoprivrednim fakultetima bit će upriličena i stručna savjetovanja te edukacije, konferencije i okrugli stolovi. 

Neizostavan dio je svakako i bogat kulturno-zabavni program. Koja muzička zvijezda će upotpuniti ugođaj sajma, još ne žele otkriti, no svakako obećavaju dobar provod i napominju da posjetioce sigurno neće razočarati. 

Naslovna fotografija: TZ Gradačac/Mario Raletić


Tagovi

Gradačački sajam Sajam šljive Amir Pašalić Izlagači na sajmu Sajam poljoprivrede Međunarodni sajam


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/