Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRA 2023
  • 21.01.2023. 15:00

Bugarska AGRA - trgovačka arena za agrobiznis jugoistočne Evrope

Od 21. do 25. februra u Bugarskoj se održava prestižna sajamska manifestacija, a ove godine u fokusu je precizna poljoprivreda.

Foto: AGRA
  • 58
  • 10
  • 0

Međunarodna poljoprivredna izložba AGRA 2023 održava se od 21. do 25. februara 2023. godine u bugarskom gradu Plovdivu. Svojevrsna je trgovačka arena za agrobiznis u jugoistočnoj Evropi koja pokriva sve aspekte i sektore agrara.

Obuhvata nauku, praktičan rad, tehnologije, opremu, proizvode, inovacije i usluge. Ondje se predstavljaju najnovija dostignuća nauke i poslovanja najkorisnija za poljoprivrednike i profesionalce.

U prošlom izdanju, 2022. godine učestvovalo je 400 izlagača iz 22 zemlje. Na više od 35.000 m² nalazi se pet paviljona, a uključene su i vanjske površine. Sajam je obišlo više od 42.000 posjetitelja.

Fokus na preciznoj poljoprivredi

Ovogodišnja manifestacija ima u fokusu razvoj sektora i preciznu poljoprivredu. Mjesto je za razmjenu ideja i iskustava. Posebna pažnja biće posvećena savremenim tehnologijama u agraru i inovacijama, prvenstveno automatizaciji i digitalizaciji.

Mjesto za povezivanje i pronalaženje novih tržišta

Učesnici i posjetitelji će moći vidjeti modernu mehanizaciju, nove materijale, sorte, rase, dobiti informacije o proizvodima i uslugama.

Cijena redovne ulaznice je 10 leva (5,11 eura), aulaznice s popustom za penzionere, osobe s invaliditetom i studente je 6 leva (3,07 eura). Dnevna cijena parkinga je 9 leva (4,60 eura).

Sajam je otvoren od 9 do 18 sati, a izlagači imaju čitav niz popusta i pogodnosti. 

Više informacija potražite na ovom linku

A kako je Agra izgledala prošle godine, pogledajte u galeriji ispod teksta.


Fotoprilog


Tagovi

AGRA2023 Bugarska Plovdiv Sajamska manifestacija Precizna poljoprivreda


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.