• AgriBEX
  • 06.12.2019. 14:00
  • Brussels, Belgija

Brussels Expo iznova ugostio AgriBEX, najveći belgijski sajam poljomehanizacije

Od 3. do 8. decembra 2019. održava se AgriBEX, najveći belgijski sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme za farme

Foto: Vedran Stapić
  • 62
  • 25
  • 0

Posjetili smo sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme AgriBEX koji se svake druge godine održava na sajamskom prostoru Brussels Expo u glavnom gradu Belgije i centru EU administracije.

Organizatori su i ove godine, od 3. do 8. decembra okupili najveće agro brendove, a koji spremno očekuju oko 100.000 posjetitelja.

Napori u očuvanju tradicije sajmovanja

Sektor agrara i u ovoj državi bilježi pad broja poljoprivrednih proizvođača, što se reflektira i na sajamskim pokazateljima. Naime, unazad 15 godina primjetno je smanjenje ostvarenih posjeta, stoga organizatori ulažu dodatne napore kako bi sačuvali tradiciju sajmovanja.

Najveći dio ove gospodarske manifestacije posvećen je poljoprivrednoj mehanizaciji, ali tu je i sekcija namijenjena stočarima, kao i uređenju okoliša.

Izložena su i ponajbolja grla stoke, različitih vrsta i pasmina, inozemne i belgijske genetike.

Grčka nova članica ENAJ-a

AgriBEX obiluje i specijaliziranim tematskim jedinicama, kao i brojnim pratećim događanjima, tako da svatko može naći nešto za sebe.

Tako je u press centru sajama jučer održana i godišnja skupština ENAJ-a, na kojoj su delegati iz brojnih zemalja na prijedlog upravnog odbora jednoglasno potvrdili Grčku kao novu članicu ovog krovnog udruženja EU agrarnih novinara. 

Dijelić atmosfere sa sajma možete pogledati putem priloženih fotografija.


Fotoprilog


Tagovi

AgriBEX Brussels Expo Sajam ENAJ Grčka


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)