Pretraga tekstova
Događaju su prisustvovali norveški uvoznici vina i poznati somelijeri, predstavnici hotela i restorana, te predstavnici medija koji promoviraju vina.
Veliki broj posjetilaca i potencijalnih poslovnih partnera privukla je prezentacija bosanskohercegovačkih proizvoda u Norveškoj, koja je održana sinoć, 28. novembra, u Ambasadi naše zemlje u Oslu.
Kako javlja Vanjskotrgovinska komora BiH, događaju su prisustvovali norveški uvoznici vina i poznati somelijeri, predstavnici hotela i restorana, te predstavnici medija koji promoviraju vina.
Norveškim partnerima prezentirani su proizvodi 11 bosanskohercegovačkih proizvođača vina, žestokih pića, sira i meda.
Posjetioci su imali priliku degustirati bh. proizvode, a potom su održani B2B sastanci između naših kompanija i norveških partnera.
Na događaju u Oslu, koji je predstavljao jedinstvenu priliku za uspostavljanje novih poslovnih veza i jačanje ekonomske suradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške, predstavljena je i Vinska cesta Hercegovine.
Fotoprilog
Tagovi
Prezentacija proizvoda Bh. proizvodi Prezentacija vina Prezentacija sira Prezentacija meda Ambasada BiH u Oslu
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.