Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Diplomatski zimski bazar
  • 03.12.2017. 11:00

BH preduzetnici prezentuju Grčku na Diplomatskom bazaru

Diplomatski zimski bazar u Skenderiji na štandu Ambasade Grčke predstaviće ekstra djevičansko maslinovo ulje kojeg uvoze i distribuišu Borka i Anđelko Josipović, odnosno CTC doo.

Foto: Arhiva porodice Josipović
  • 431
  • 60
  • 0

Evo još jednog primjera da na ovim prostorima žive vrijedni i domišljati ljudi, jedni od njih su i Anđelko i Borka Josipović. Oni su predstavnici firme CTC doo u BiH u Brčkom, firma čije je glavno sjedište je u Grčkoj, a imaju predstavništvo i u Sloveniji.

Ovog puta ih predstavljamo ne samo zbog proizvoda koje nude već i zbog toga što su jedini koji su dobili poziv Ambasade Grčke da budu predstavljeni na Diplomatskom zimskom bazaru u Sarajevu. Razlog tome je što se CTC doo bavi uvozom i distribucijom kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Grčke i to upješno obavljaju već četvrtu godinu.

Humanitarni karakter Bazara

Ovim putem najavljujemo ovu prestižnu i neobični manifestaciju. Diplomatski zimski bazar ima cilj da ambasade predstave svoju zemlju i karakterističine proizvode te da ih prezentuju bh javnosti. Bazar će se održati u Sarajevu u Skenderiji 9.decembra od 11 do 16 sati.

Ovaj događaj ima i humanitarni karakter, sva sredstva od ulaznica biće uručena djeci sa posebnim potrebama. Skoro sve ambasade i međunarodne organizacije koje djeluju u BiH će imati priliku da se predstave. Tako da će bh građani imati priliku upoznati se sa kulturom, hranom, pićem i istorijom zemalja iz cijelog svijeta.

Feta sir, začini...

Firma CTC doo se prje svega bavi transportom i logistikom, a ovu djelatnost oko uvoza i distribucije ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Grčke uveli su prije četiri godine. Naša sagovrornica Borka ističe za portal:

"Posjećujući brata koji dugo živi i radi u Grčkoj, došli smo na ideju da uvozimo ekstra djevičansko ulje iz Grčke u BiH jer smo bili upoznati da je BiH tržište oskudno sa kvalitetnim ekstra djevičanskim maslinovim uljem", kaže Borka, a suprug Anđelko dodaje:

"Svoje proizvode isključivo prodajemo putem interneta i putem raznih sajmova koji nam dođu kao odmor i druženje izvan kancelarisjkih poslova“.

Mirisna maslinova ulja

Evo ukratko nekih proizvoda koji Josipovići nude i koje ćete moći da degustirate i nabavite na sajmu. Ekstra djevičansko maslinovo ulje pakuju u posude od 5 litara, od 1litre te mala pakovanja sa raznim dodacima. Tako u ponudi imaju maslinovo ulje sa majčinom dušicom, sa origanom, papričicama, biberom u zrnu, sa bijelim lukom, sa bosiljkom, ruzmarinom, i feta sirom. Novi proizvod je melem koji sadrži korijen gaveza, pčelinji vosak i maslinovo ulje.

Zasigurno da Josipovići zasluzuju više prostora za promociju svojih proizvoda, a to ćemo im i omogućiti u nekom narednom periodu.

Važno je napomenuti da CTC doo posjeduje austrijski certifikat o kvalitetu masilinovog ulja, zatim izvještaj grčke laboratorije i takođe i analizu našeg Veterinarskog instituta "Dr Vaso Butozan". Certifikati i analize se nalaze u galeriji fotografija.

Posjetite Diplomatski zimski bazar u Skenderiji sigurno će osim maslinovog ulja biti mnogo toga još zanimljivog za vidjeti i probati.

Foto: Arhiva porodice Josipović


Fotoprilog


Tagovi

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Grčka Borka i Anđelko Josipović Skenderija Sarajevo Diplomatski zimski bazar Grčka ambasada


Autorica

Danijela Plavšić

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom. Uvijek spremna na nove izazove u oblasti agrobiznisa. U stalnom kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima i njihovim problemima proistekla je borba za bolji položaj istih i za borbu agrara uopšte. Iz tog razloga bavi se i agrarnom politikom.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer