Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vodnjan
  • 17.11.2019. 10:00
  • Istarska, Vodnjan, Hrvatska

Autohtoni hercegovački proizvodi već 12 godina na Danima maslinovog ulja u Vodnjanu

Ovdje se prate svjetski trendovi i ima se što naučiti. Nešto od toga želimo prenijeti i dolje, a mislim da smo u tome i djelomično uspješni, priča nam Zoran Raič, predsjednik udruge Hercegovački plodovi Mediterana.

Foto: Vedran Stapić
  • 206
  • 55
  • 0

Otvoreni su jubilarni, već 15. "Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello" koji u Vodnjanu, u susjednoj Hrvatskoj, traju još danas, 17. studenoga. 

Ondje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača iz šire regije. Osim proizvođača maslinovih ulja, ondje su i proizvođači vina, prehrambenih, ali i drugih autohtonih proizvoda.

Zoran Raič: Vodnjan je nešto posebno

Vodnjanski sajam vjerno prate i u Hercegovini. Udruga Hercegovački plodovi Mediterana značajna su podrška već 12 godina, od kako postoji i sajam Hercegovački plodovi Mediterana u Stocu. 

Zoran Raič, predsjednik udruge ističe kako je sajam u Vodnjanu nešto posebno. "Dođemo u Vodnjan da ne izmišljamo toplu vodu. Ovdje se prate svjetski trendovi i ima se što naučiti. Nešto od toga želimo prenijeti i dolje, a mislim da smo u tome i djelomično uspješni", priča nam Raič na čijem se štandu mogu naći autohtoni hercegovački proizvodi. 

"Imamo maslinovo ulje, suhu smokvu, vino Žilavku i Blatinu te sirup od borovih iglica iz Nacionalnog parka Blidinje te još par proizvoda od borovih iglica", pokazuje Raič. 

A kakva su očekivanja od sajma, pitamo ga. 

Posjetitelje žele informirati i o kulturno-povijesnoj baštini Hercegovine

"Na sajmu smo prvenstveno iz prijateljskih razloga. Kako mi posjećujemo njih, tako udruga Agroturist koja organizira ovaj sajam u Vodnjanu posjećuje nas. Pomažemo jedni druge kroz međunarodnu scenu. Nešto se proda, ali to u ovom trenutku nije važno. Važno je da se pokažemo, da ljudi vide što imamo, da ih informiramo ne samo o svojim proizvodima nego i o našoj kulturno-povijesnoj baštini koja uz turizam promovira i autohtone poljoprivredne proizvode. Također, sajam nam pruža priliku da vidimo kakva je kvaliteta drugih, sličnih proizvoda, kakav je dizajn, da ostvarimo poslovnu suradnju, a i Zagreb je blizu. Kroz takve razgovore uvijek se nešto pozitivno rodi", zaključuje Zoran Raič.  

Treba naglasiti kako je ova manifestacija mjesto gdje se mogu naći najkvalitetnija ekstra djevičanska maslinova ulja nagrađivana na evropskim i svjetskim sajmovima, a brojna su i ona koja su uvrštena u svjetski poznati vodič o maslinovim uljima – Flos Olei


Tagovi

Dani mladog maslinovog ulja Vodnjan Zoran Raič Hercegovački plodovi Mediterana


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)