Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Raštikijada 2018
  • 16.10.2018. 14:30

7. Raštikijada - HKUD Hercegovac brani titulu prvaka svijeta, za petama im Nijemci i Konavljani

Natjecanje se odvija u dvije kategorije, prva su tradicionalna hercegovačka jela raštike koji se pripremaju s mesom. Druga kategorija su inovativna jela.

Foto: Agroturizam-Hercegovina.com
  • 307
  • 22
  • 0

Tradicionalna, jedinstvena manifestacija u Hercegovini, 7. Raštikijada održat će se u subotu, 3. studenog u Grudama, na Agroturizmu Marića Gaj od 15 sati. 

Prošlogodišnji pobjednici HKUD Hercegovac brane titulu prvaka svijeta u kuhanju jela od raštike na tradicionalan hercegovački način u jakoj međunarodnoj konkurenciji. U kategoriji inovativna jela od raštike ekipa Zimbra brani naslov prvaka svijeta i okolnih sela dok im za petama pušu snažne ekipe kao što su Njemačka ekipa Oldenburg ili Agroturizam Konavle.

Osnova je natjecanje u kuhanju jela od raštike i promocija istih. Natjecanje se odvija u dvije kategorije, prva su tradicionalna hercegovačka jela raštike koji se pripremaju s mesom (suhim ili svježim). Druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti. 

U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način. Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. Uz natjecanje pokušava se prikazati bogata kultura Hercegovine kroz nastup kulturno umjetničkih društava i gangaških skupina a nakon službenog dijela za sve posjetitelje osigurana je odlična zabava uz tamburaše.

Svi zainteresirani za prijavu kao natjecatelji mogu na ovom linku pronaći sve potrebne informacije te se uz nekoliko klikova online prijaviti. 


Povezana biljna vrsta

Raštika

Raštika

Engleski naziv: collard, kale | Latinski naziv: Brassica oleracea L. convar. acephala (DC.) Alef. var. palmifolia DC.

Raštika dobro podnosi sušu i u tom razdoblju zaustavlja rast, a listovi joj postaju tvrdi i kožasti, ali nakon kiše razvije novo, kalitetno lišće. Za vegetativni rast optimalne su... Više [+]

Tagovi

Raštikijada Natjecanje Raštika Odenburg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.