Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Space 2023
  • 03.06.2023. 15:00

37. Međunarodni sajam stočarstva Space 2023. u Francuskoj

Prestižna sajamska manifestacija i ove godine donosi mnogo noviteta, preko 1200 izlgača, a očekuje se više od 90.000 posjetilca

Foto: SPACE Rennes
  • 129
  • 15
  • 0

SPACE 2023, najveći evropski sajam iz sektora stočarstva, održava se od 12. do 14. septembra u Rennes Exhibition Centre u Francuskoj.

Ovo već 37. izdanje se priprema u kontekstu rastućih troškova energije, obnove generacija, neviđeno visokih cijena poljoprivrednih proizvoda i klimatskih promjena. U okruženju koje je suočeno sa strukturnim promjenama u ovom poljoprivrednom sektoru, SPACE postaje sve važniji događaj za sve profesionalce. To je mjesto gdje mogu da prikupe informacije, razmjenjuju ideje i pronalaze nova poznanstva za nastavak razvoja i prilagođavanja uzgoja životinja.

Izlagači i posjetioci iz cijelog svijeta

Očekuje se učešće preko 1.200 izlagača i više od 90.000 posjetilaca. Izlagači će biti iz cijelog svijeta, posebno Evrope, Bliskog istoka, zapadne i centralne Afrike. Novih je 177 izlagača i 76 međunarodnih kompanija.

Vrhunski događaj u sektoru stočarstva

Sajam će biti podijeljen na oblasti koje se bave energetskim i ekološkim rješenjima, zatim istraživanju i razvoju, start-upovima i Espaceu za budućnost, opremi za uzgoj svinja. Biće i dobavljača stočnih objekata. I ove godine održava se Forum mladih posvećenih stočarstvu.

Izložbe, aukcije stoke, oprema, nagrade, inovacije

Innov'Space takmičenje čini ovaj sajam vodećim događajem za inovacije u svim sektorima stočarstva. Lista dobitnika nagrada za 2023. biće objavljena u julu.

I ove godine biraju najbolja grla

Novo takmičenje Tech'Agri Challenge je posvećeno inovacijama na raskršću poljoprivrednog i digitalnog sektora za studente. Posjetioce očekuje i Genetička izložba, a sajam će biti domaćin nacionalnog takmičenja u raznim rasama koje će biti predstavljene tokom cijele manifestacije. Održavaju se aukcije više rasa. "Genomic Elite" za mliječne i mješovite rase predstavlja 550 goveda 13 različitih rasa. Biće prikazano i 200 ovaca i koza 11 različitih rasa.

Ove godine pripremaju se razne konferencije, a poseban dio sajma će biti posvećen akvakulturi i desetogodišnjici SOLAAL-a, vodećeg udruženje u svijetu poljoprivrede, koje se bori protiv siromaštva i rasipanja hrane.


Fotoprilog


Tagovi

Francuska SPACE 2023 Sajam stočarstva Izložba stoke Aukcija stoke Stočarstvo Sajam u Francuskoj


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.