Pretraga tekstova
Prezentacija i degustacija vina, sljubljivanje vina i hrane, eno-gastro eduakcije, očekuju vas i ove godine na međunarodnom festivalu vina i kulinarstva.
Već 14. Zagreb VINOcom - Međunarodni festival vina i kulinarstva, održat će se u zagrebačkom hotelu Esplanade 22. i 23. novembra.
Gotovo četvrt stoljeća, VINOcom je poseban vinski događaj, kojim se promiče kultura stola, u čemu vino ima izuzetnu ulogu i značenje. Kao i svake godine očekuju vas degustacije ponajboljih hrvatskih i stranih vina, uz edukaciju posjetitelja o značajkama plemenite kapljice i njihovu slaganju s jelima.
Festival VINOcom svake godine okupi više od 300 izlagača vina iz Hrvatske, drugih zemalja Evropske unije, ali i susjednih zemalja, a na festivalu je neizostavna i bogata gastro ponuda domaćih proizvođača.
Na festivalu će se i ove godine prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.
Dakle, upišite datum i vidimo se na VINOcomu!
Tagovi
VINOcom Festival vina i kulinarstva Zagreb
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.