Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani šljive
  • 22.08.2018. 16:30

13. Dani šljive Prozor - Rama 2018 okupit će stotinjak izlagača

Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Prozor - Rama 2018", 13. po redu, održat će se 17. i 18. rujna.

Foto: Wikimedia Commons/Scott Bauer
  • 300
  • 24
  • 0

Tradicionalna sajamska manifestacija, 13. Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Prozor - Rama 2018" ove će godine okupiti stotinjak izlagača, uglavnom poljopjrivrednih proizvođača i turističkih djelatnika sa područja cijele BiH. Od inozemnih izlagača najavljeno je sudjelovanje općine Vrlika, TZ Sinj i TZ Popovača. 

"Šljiva, zaštitni znak ovoga sajma, dobro je rodila ove godine. Grane u šljivicima povijene su pod teretom plavih plodova. Rodila su dobro i stabla sorte bistrica (požegača), iako su napadnuta virusom šarke", naveli su organizatori. 

Osim šljiva i prerađevina – rakije, likeri, džemovi, na Sajmu se već godinama uspješno predstavljaju proizvođači bobičastog voća, sakupljači šumskih plodova, ljekovitog bilja, proizvođači sira, najavljuje Bljesak.info. Predstavljaju se i turistički resursi, jer je, navode organizatori, turistički potencijal ovoga kraja veliki. Ocjenjivačke komisije će i ove godine kušati i ocijeniti voćne rakije i likere, te sir. 

Nagrade će biti dodijeljene i za uredne šljivike, te za turističke projekte. U sklopu sajma će biti organizirane i dvije stručne radionice i okrugli stolovi. Po riječima organizatora, općine Prozor – Rama, prijave za ovogodišnje Dane šljive traju do 10. rujna. Najam štandova i ove godine je besplatan za poljoprivredne proizvođače i za turističke projekte, pa je ovo prigoda mnogima da tržištu približe svoje proizvode i usluge. Sve informacije za prijavu sudjelovanja zainteresirani mogu naći na web stranici općine Prozor – Rama. 


Tagovi

Dani šljive Prozor - Rama Sajam


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.