Pretraga tekstova
U Jezero zbog pastrmke i lipljena, ali i odmora uz modrozelenu rijeku, dolaze ribari iz cijelog svijeta.
Ribogojilište u opštini Jezero, jedno je od tri najveća u Evropi, a godišenje se ovdje proizvede više od 800 tona prvoklasne kalifornijske pastrmke.
Prema riječima načelnice Jezera, Snežane Ružičić, potvrda o kvalitetu nedavno je stigla sa Hemojskog fakulteta iz Banjaluke koji trenutno rade istraživanja u vodama Plive i došli su do rezultata da je riječ o prvoklasnoj ribi.
"Naša pastrmka se u roku od 24 časa od ulova u mrežama dostavlja na tržište u Švajcarsku", rekla je Ružičić za portal SeeSrpska.
U Jezero zbog pastrmke i lipljena, ali i odmora uz modrozelenu rijeku, dolaze ribari iz cijelog svijeta.
"Mi zagovaramo da se kroz javno-privatno partnerstvo uključi i Banjalučki univerzitet i resorno ministarstvo i da se institut ribarstva formira tu. Cilj je da mladi iz cijelog svijeta koji se kroz nauku bave uzgojem ribe dolaze ovdje da pripremaju svoje naučne i stručne radove", dodala je načelnica.
Tagovi
Pliva Ribolov Snežana Ružičić Pastrmka Jezero Ribogojilište
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.